Auto blog
Image default
Industrie

Werken in de civiele techniek? Dit is wat je ervan kan verwachten!

Wil je werken in de civiele techniek? Dan is dit een goede plek om te beginnen! In dit blog post vertellen we alles over wat je kunt verwachten als je gaat werken in de civiele techniek. We vertellen over de civiele techniek vacatures, banen en opleidingen die er beschikbaar zijn. Daarnaast geven we ook een inkijkje in het salaris dat je kunt verwachten. Benieuwd naar alle informatie? Lees dan snel verder!

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek is een belangrijke sector in Nederland. Zo zorgt de civiele techniek ervoor dat we veilig kunnen leven, werken en recreëren. De civiele techniek omvat alle infrastructurele voorzieningen in ons land, zoals wegen, waterwegen, bruggen en tunnels. Ook de aanleg van rioleringen en kabels behoort tot de civiele techniek. In Nederland zijn er veel banen beschikbaar in de civiele techniek. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als civiel ingenieur, constructeur of projectleider. Ook zijn er vacatures beschikbaar voor mensen met een technische achtergrond. Bijvoorbeeld monteurs, bouwvakkers en machinisten.

Waarom in deze sector werken?

Civiele techniek is een uitdagende sector om in te werken. Je komt met veel verschillende mensen in aanraking en je hebt veel verantwoordelijkheid. Daarnaast is het werk vaak fysiek zwaar. Civiele techniek is een goede sector om in te werken als je graag buiten bent en met je handen werkt. Ook kun je veel voldoening halen uit het werk. Je weet dan namelijk dat je bijdraagt aan het verbeteren van de leefomgeving voor iedereen.

De civiele techniek is ook een sector met veel doorgroeimogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld doorstromen naar een functie als civiel ingenieur of projectleider. Ook kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals waterbouw of riolering. Er zijn dus veel mogelijkheden om je carrière in de civiele techniek vorm te geven.

Als je gaat werken in de civiele techniek, kun je een goed salaris verwachten. Het salaris is afhankelijk van je functie en ervaring. Neem direct contact op met Maters en De Koning voor een baan in de civiele techniek.