Auto blog
Image default
MKB

Top 5 wateractiviteiten om te doen op een boot

Heeft u een vaarvakantie op het vizier staan en wilt u genieten van de zon, het water en de wind, maar naast het relaxen ook actief zijn? Dan is het zeker leuk om af te wisselen met wateractiviteiten. Ook buiten een vaarvakantie is het heerlijk om een dagje met het gezin, vrienden of kennissen wateractiviteiten te doen. Benieuwd wat de leukste wateractiviteiten zijn? U lees het in dit blog.  

 

Waterskiën of wakeboarden 

 

Een populaire activiteit op het water is waterskiën en de varianten hierop zoals wakeboarden en tuben. Het principe is bij alle drie de activiteiten hetzelfde: u houdt zich vast aan een touw dat aan de achterkant van de boot is verbonden. Met hoge vaart gaat u over het water en moet u uiteraard proberen recht te blijven staan. Bij het waterskiën staat u, net zoals bij skiën, op twee ski’s achter de boot. Wakeboarden lijkt meer op het snowboarden waarbij u met beide benen op één board staat. Een iets makkelijkere, maar nog steeds lastige, optie is tuben. In dit geval zit u op een soort band in de vorm van een donut en houdt u zich ook aan het touw vast.  

 

Jetski of waterscooter 

 

Nog meer adrenaline nodig tijdens u vaarvakantie? Dan moet u zeker de jetski eens proberen. Het is vergelijkbaar met een scooter, maar dan bevindt u zich op het water. Het verschil tussen een jetski en een waterscooter is dat een jetski vaak iets sneller kan. Ook wordt een jetski vaak door één persoon gebruikt en kunnen op een waterscooter tot wel drie personen. Vraag uw jachtmakelaardij wat de opties zijn om de jetski mee de boot op te nemen, of dat u deze beter los kunt huren.  

 

Snorkelen 

 

Bent u zojuist naar een prachtige plek gevaren? Dan is het vast leuk om daar te snorkelen. Leg de boot vast en spring het water in. Het is een van de beste manieren om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken en met eigen ogen te zien. Zorg wel dat u een goede duikbril, snorkel en zwemvliezen hebt. Zo kunt u er optimaal van genieten.  

 

Vissen 

 

Wilt u graag de rust opzoeken en genieten van de rust? Dan is vissen een heerlijke activiteit om tot rust te komen. Het voordeel van vissen op de boot ten opzichte vanaf de kant, is dat u uw lijn kan spannen op plekken waar verder geen andere vissers zijn of waar vissers niet makkelijk kunnen komen. Bekijk wel altijd vooraf de regels omtrent het vissen in een bepaald gebied of land. Het is namelijk soms nodig een vergunning te hebben of vissen weer vrij te laten na het vangen.  

 

Al met al zijn er genoeg wateractiviteiten om een vakantie of dagje varen mee door te komen. Waar wacht u nog op!? 

https://www.deadministratie.nl/