Een product zou geen product zijn zonder label, etiket of sticker. Wij willen weten wat er in ons product zit, of het veilig is en hoe het gemaakt is. Al deze informatie komt op een etiket. Maar hoe worden die etiketten eigenlijk gemaakt? We zijn er zo aan gewend dat er etiketten op onze producten zijn geplakt, dat we ze vaak over het hoofd zijn. En dat terwijl er hele belangrijke informatie op kan staan. Bijvoorbeeld over allergieën of over de uiterste houdbaarheid datum van een product. Ben jij ook zo geïnteresseerd in de technologie achter de etiketten? Wij van Koenig&Bauer leggen je leehnavasor met plezier uit hoe alles zit. Wij leveren al sinds 1972 etiket machines en zijn gericht op coderen, productinnovatie, betrouwbaar kwaliteitsbeheer en een uitgebreide klantenservice. In dit artikel leggen wij het een en ander uit over onze etiketteer technieken.
Allereerst hebben we de inkjetsystemen. Hier voer je gemakkelijk data is, zoals waar je het etiket wil en welke vorm het moet hebben, en dan wordt deze met het inkjetsysteem snel en leesbaar geprint. De beste inkjet printer van ons is den continuous-inkjet systeem (CIJ), hiermee kan je gemakkelijk coderen en variabele data gelijk aan de productielijn koppelen. Bij Koenig&Bauer beschikken we over veel modellen met verschillende toepassingen, zodat aan elke individuele coderingseis voldaan kan worden.
Hiernaast hebben wij ook laser systemen in ons assortiment. Een laser systeem is perfect voor als je een permanente codering wil aanbrengen op een product. Deze machines hebben weinig onderhoud nodig en zijn heel erg betrouwbaar.
Dan beschikken wij ook nog over machines met de zogenaamde hot-foil techniek. Het voordeel hiervan is dat je variabele gegevens zoals vorm, kleur en materiaal altijd door kan geven en nauwkeurig in positie kan brengen. De hot-foil techniek werkt met de Zebra-technologie.
Meer weten? Neem een kijkje op onze website! |
https://coding.koenig-bauer.com/ |