Auto blog
Image default
Vervoer en transport

4 voorbereidingstips voor een vliegvakantie met je huisdier

Inpakken voor een vliegvakantie is altijd een beetje triest als je weet dat je een geliefde hond of kat moet achterlaten, dus waarom zou je ze niet meenemen? Gebruik deze 4 tips voor het plannen van een vakantie met je huisdier, zodat je kunt ontspannen en relaxen met je trouwe viervoeter. Alhoewel reizen met je huisdier misschien iets meer moeite vereist, is het een heerlijke ervaring. Hieronder 4 voorbereiding tips om je op weg te helpen.

1: Denk aan het vervoer naar het vliegveld toe

Je wilt dat je huisdier zoveel mogelijk op zijn gemak voelt als die een vliegreis gaat maken. Daarom is het uiterst belangrijk om de weg naar de luchthaven zo comfortabel mogelijk te maken voor je huisdier. Op die manier voelt je huisdier zich veilig en op zijn gemak voor de grote vliegreis. Het beste vervoer waaruit je kunt kiezen naar de luchthaven is taxi centrale Schiphol, in tegenstelling tot de meeste taxicentrales mag je het huisdier gewoon meenemen in de taxi (mits goed vervoert). Door hun ervaring en kennis kun je zorgeloos aan je vakantie beginnen en erop rekenen dat ze je keurig op de luchthaven afzetten met je trouwe viervoeter.

2: Zorg ervoor dat ze comfortabel in hun reismand zitten

Als je het huisdier wil meenemen in het vliegtuig, dan heeft elke luchtvaartmaatschappij specifieke regels voor de reismand waarin het vervoerd moet worden. Terwijl sommige luchtvaartmaatschappijen toestaan dat kleine honden en katten in een zachte reismand in de cabine reizen, moeten bij sommige maatschappijen alle huisdieren in het vrachtruim worden vervoerd. Zorg ervoor dat je de specifieke regels en voorschriften over de afmetingen, het gewicht en de materialen die voor huisdieren zijn voorgeschreven, bestudeert.

3: Zorg ervoor dat je huisdier een passend identificatiebewijs heeft

Alhoewel je huisdier altijd een identificatiebewijs moet hebben, is dit vooral belangrijk als je onderweg bent. Een geschrokken of gedesoriënteerd dier is veel eerder geneigd weg te rennen, en het ondenkbare kan gebeuren op drukke straten of vliegvelden. Bij je hond of kat moet een chip worden geïmplanteerd, en het is belangrijk de informatie bij je dierenarts altijd bij te werken. Als je op reis bent, zorg er dan voor dat je huisdier is uitgerust met een halsband en een label met je mobiele nummer, voor het geval hij of zij verdwaalt.

4: Kies verstandig je accommodatie

Als je alleen reist, is de wereld voor het oprapen, maar als je met huisdieren reist, zijn de accommodatiemogelijkheden beperkter. Niet elk hotel of B&B laat honden en katten toe, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de regels van het houden van huisdieren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.