Auto blog
Image default
Vervoer en transport

Campers kopen en huren

De populariteit van campers is sinds de Covid epidemie ongekend groot. Steeds meer mensen ruilen een vliegvakantie in voor een camper vakantie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat camper aanbieders het razend druk hebben, waardoor de looptijd van nieuwe campers aardig kan oplopen. Wil jij een camper kopen of een camper huren voor de zomer volgend jaar? Dan is het aangeraden om je nu al een beetje te verdiepen in de wereld van campers. Bezoek een camper showroom om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en kosten. De medewerkers helpen je graag bij het vinden van een geschikte camper aan de hand van je wensen. Je reisgezelschap en gewenste (slaap)ruimte tijdens de vakantie is hierin doorslaggevend. Waar buscampers geschikt zijn voor kleinere reisgezelschappen, kan je met een Alkoof camper of integraal camper comfortabel meer mensen mee nemen op reis. Wil je dus met je gezin genieten van een camper, is de meest comfortabele optie een Alkoof camper of (half)integraal camper.

Camper kopen of huren

Als je geïnteresseerd bent in een camper vakantie kan je ervoor kiezen om een camper te huren of een camper te kopen. Ben je nieuw in de wereld van campers en het type vakantie? Dan is het aangeraden om te beginnen met een camper te huren. Zodoende kun je kennismaken met het soort vakantie zonder meteen een camper in bezit te hebben. Ben je er wel al over uit en wil je een camper kopen? Dan kan je kiezen voor een tweedehands camper (doorgaans een goedkopere optie) of een nieuwe camper. Nieuwe campers hebben als voordeel dat je zelf mee kunt denken over eventuele extra’s en de indeling van de camper. Zeker omdat campers kopen een relatief forse investering is, wil je natuurlijk wel dat aan al je wensen voldaan zijn. Verdiep je in de verschillende type campers en vraag je camper dealer voor meer informatie. 

Houdt rekening met de volgende zaken bij de aanschaf van een camper

De camper is niet de enige investering, want de camper dient verzekerd te worden en na de vakantie dient de camper natuurlijk ergens gestald te worden. Als je een camper huurt hoef je hiermee geen rekening te houden. Je brengt de camper immers terug naar de dealer. De kosten voor de verzekering zitten vaak al in de huursom meegenomen. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk geen zorgen maken over schades of pech. Zorg dan ook dat je een goede en brede camperverzekering afsluit. 

Naast bovenstaande kosten is het tevens belangrijk om je rijbewijs te checken. Kleinere campers zoals een buscamper kunnen afhankelijk van de grootte bestuurd worden met een rijbewijs B. Voor grotere types heb je een aanvullend rijbewijs nodig. Zoek dit goed uit alvorens je een camper koopt of huurt.