Auto blog
Image default
Vervoer en transport

Bijzondere Fiat 500

De Fiat 500 is één van de meest legendarische automodellen verkocht door Fiat op de Nederlandse markt. Hoewel de Fiat Panda ruimschoots koploper is in verkoopaantallen (ook wel bekend als ‘Fiat Pinda’ en u kent vast deze ook nog wel: ‘in een Fiat Panda lach je iedereen uit!’) heeft de Fiat 500 een plekje in menig hart veroverd.

De Fiat 500 bevindt zich eigenlijk in dezelfde categorie als de Volkswagen Kever en de Mini Cooper; allen legendarisch, allen in een nieuw jasje gestoken én allen populair op dit moment (en dan met name, mijns inziens, de Mini Countryman, Clubman, en de Fiat 500).

Natuurlijk, een Fiat 500!

Ieder genoemd model kent z’n specifieke kenmerken en is terug te herleiden naar het origineel. De nieuwprijzen schelen echter onderling aanzienlijk, en zo ook de prestaties en opties en uitvoeringen uiteraard. De Fiat 500 (Young editie) is vanaf circa € 17.000 verkrijgbaar. De auto oogt, evenals het origineel, als een kleine wagen, hoewel hij ook verkrijgbaar is in een 5-deurs uitvoering.

Innemend zijn de geweldige kleuren die gebruikt worden voor de Fiat 500. Mijn persoonlijke favoriet is de melkblauwe variant, waar horizontaal -over de hele wagen- de Italiaanse vlag prijkt in een smalle strook.

Onderhoud

Het kopen van winterbanden, of overige kleine (en grotere) onderdelen voor zowel het oude model Fiat 500 als de nieuwe modellen kan tegenwoordig gewoon online, zoals bij een winkel als motor-doctor.NL. Voor vele type Fiat’s bestaat er hier een pasklare oplossing. Ik benoem expliciet deze website omdat alle oudere en nieuwe modellen te traceren zijn aan de hand van afbeeldingen. Zo hoeft er geen twijfel te bestaan of het nu wel om exact het juiste model en type gaat.

Meer over de Fiat 500

Voor meer achtergrondinformatie over de legendarische Fiat 500 kunt u op deze Fiat pagina terecht, waar u alles leest over de eerste producties en het succesvolle verloop van dit model.