Auto blog
Image default
Vervoer en transport

Pas op voor illegale taxi’s op Schiphol en herken de goede legale taxi’s!

In Nederland is het aanbieden en het verrichten van taxivervoer niet toegestaan als je geen vergunning hebt. Toch gebeurt het veel, voornamelijk op Schiphol. In de volksmond wordt illegaal taxivervoer ook wel een ‘zwarte taxi’ of een ‘snorder’ genoemd. De aanbieders van personenvervoer met de auto tegen betaling, die geen vereiste vergunning bezitten, zijn strafbaar. Illegale taxi chauffeurs lopen risico op hoge boetes, maar ook als je als passagier gebruikmaakt van een illegale taxi service loop je risico’s. Zo weet je bijvoorbeeld niet bij wie je in de auto stapt en of het wel veilig is. Zorg daarom altijd dat je een Schiphol taxi bij een erkend taxibedrijf boekt. Lees verder voor meer informatie.

Risico’s en herkennen van illegale taxi’s

Als je je door een illegale taxi laat vervoeren, dan loop je verschillende risico’s. Ten eerste weet je als klant vaak niet bij welke taxi chauffeur je instapt en of het voertuig wel veilig is. Illegale taxi chauffeurs zijn niet verzekerd bij het vervoeren van personen en ze vormen een oneerlijke concurrentie voor de legale taxi chauffeurs en -bedrijven. De illegale chauffeurs werken namelijk meestal zwart en betalen geen belasting, waardoor ze een goedkopere prijs aanbieden. Dit is niet eerlijk tegenover de legale chauffeurs. Aan het einde van de rit kan de rekening ineens torenhoog zijn, wat niet is afgesproken. Je kunt illegale taxi’s herkennen aan het feit dat ze geen chauffeurskaart, blauw kenteken en boordcomputer hebben. Daarnaast bieden ze hun taxiritten voor een lagere prijs aan dan legale taxichauffeurs.

Zo herken je een legale taxi’s

Een legale taxi chauffeur kan je eenvoudig herkennen aan een paar punten, maar je moet wel weten op welke dingen je moet letten. De legale taxibedrijven op Schiphol vind je door de borden in de terminal en de vloerstickers buiten naar de officiële standplaats voor Schiphol Plaza. De taxi’s hebben een blauw kenteken en een boordcomputer waarop de ritprijs netjes wordt bijgehouden. De taxi chauffeurs mogen je geen ritten weigeren en je kunt er pinnen met een debit en creditcard en je kan er ook contactloos betalen. Je kunt een taxi ook van tevoren boeken op de Schiphol taxi website. Zo weet je zeker dat je een legale taxi hebt.