Auto blog
Image default
Vervoer en transport

Wat kun je bij een verhuizing allemaal verwachten

Verhuizen kan een zware en stressvolle taak zijn. Er komt ook zoveel meer bij kijken dan je op het eerste oogopslag zien kunt. Zo zal je opvallen dat het simpelweg zoeken van een leuke nieuwe woning en de sleutels in ontvangst nemen niet het enige is wat gedaan moet worden. Het verhuizen van jouw hele inboedel van de oude woning naar de nieuwe woning is ook iets wat moet gebeuren. En het moet niet op chaotische wijze aan toe gaan. Dat zal de stress alleen verhogen. Toch is er een wijze waarop jij ervoor kunt zorgen dat je niet meer stress hoeft te hebben dan dat nodig is. Met behulp van een overzicht kun je systematisch te werk gaan. Zo hoef je het overzicht in het proces niet te verliezen. Om je een handje te helpen hebben wij van Keurmerkverhuizers hier enkele punten waar men niet vaak over nadenkt bij het verhuizen, maar deze dingen kom je wel zeker tegen.

 

Zeg abonnementen af die je niet meer wilt

Als je abonnementen hebt bij verscheidene bedrijven en je deze niet meer wilt, dan moet je deze op tijd afzeggen. Zo kun je voor internet, tv en telefonie bijvoorbeeld een extra maand moeten betalen omdat je de abonnementen niet op tijd hebt laten afzeggen.

Een aparte doos voor allerdaagse spullen

Bij een verhuizing zal je alles netjes inpakken. Het punt is echter dat je bij aankomst in jouw nieuwe woning niet alles meteen zal uitpakken. Het inpakken verloopt niet binnen een dag dus bij het uitpakken kun je dat ook niet verwachten. Bij het intrekken van de woning gebeurt het vaak dat mensen vaak naar hun allerdaagse spullen moeten zoeken. Daarom is het handig om een aparte doos te hebben met de spullen die je sowieso snel zal gebruiken. Denk hierbij aan kleding voor de eerste paar dagen, toiletartikelen, en wellicht ook beddengoed. Het zal jou echt een hele hoop gerommel in dozen besparen.

Tijdig en systematisch inpakken

Wanneer je start met inpakken zul je merken dat het nogal een hele klus is. Je kunt niet gewoon alles in dozen dumpen. Er gaat erg veel tijd zitten in het inpakken. Als je te laat begint zal je erg achter op schema lopen. Ook kan het zo zijn dat je niet weet hoe je moet inpakken. Probeer daarom per kamer in te pakken. Zo heb je alle beddenlinmem bij elkaar, alle keukengerei bij elkaar en alle boeken en foto’s bij elkaar etc. Het zal ook makkelijker zijn bij het uitpakken. Zo kun je alle dozen gemarkeerd “keuken” meteen in de keuken plaatsen. Dit zorgt dan ook bij het uitpakken voor goed overzicht.

https://www.keurmerkverhuizer.nl/