Auto blog
Image default
ZZP

Het voordeel van het automatisch bijhouden van kilometers en ritten

Online rittenregistratie bijhouden? De automatische rittenregistratie is dé manier om jouw ritten te registreren. Automatische rittenregistratie maakt het mogelijk dat je niet handmatig alle gegevens hoeft te verzamelen. Een aantal belangrijke voordelen, speciaal voor jou.

Belastingvoordeel dankzij een sluitende rittenregistratie

Met een complete en sluitende kilometerregistratie, kun je bij de Belastingdienst aantonen dat je niet meer dan 500 privékilometers per jaar in een zakelijke auto rijdt. Hierdoor word je van bijtelling vrijgesteld. Een goede rittenregistratie levert je dus een hoop belastingvoordeel op.

Om jouw rittenadministratie kloppend te houden, moet je ervoor zorgen dat je elke rit registreert. Dankzij automatische kilometerregistratie is dat geen probleem. Doordat je een ecobox (blackbox) aan je auto koppelt is het een fluitje van een cent om je ritten te registreren, het gaat namelijk automatisch. Vervolgens heb je alle gegevens overzichtelijk bij de hand in jouw persoonlijke dashboard op jouw laptop, tablet of smartphone.

Automatische afstandsberekening

Met automatische rittenregistratie heb je geen gedoe in Google Maps of om met pen en papier de gereden kilometers bij te houden via de kilometerteller in de auto. De vertrek- en aankomstadressen worden namelijk al voor jou geregistreerd en de afstand automatisch berekend. Je hoeft dus niet altijd meer op de kilometerstand te letten.

Voor meerdere voertuigen mogelijk

Beschik je over een personenauto en een bestelwagen? Of over twee of meer andere voertuigen? Misschien ben je wel wagenparkbeheerder, het dashboard kan worden gebruikt door meerdere gebruikers en voertuigen. Zo heb je als wagenparkbeheerder alles overzichtelijk op een rij.

Bekijk hoeveel ritten je hebt gemaakt in een jaar of in een andere specifieke periode. En vergelijk perioden, om belangrijke trends te ontdekken.

Duurzaam ondernemen dankzij een rittenadministratie app

Het komt regelmatig voor dat een opdrachtgever vraagt waar bepaalde kosten vandaan komen. In het geval van reiskosten, kun jij dankzij een sluitende rittenregistratie aantonen hoeveel kilometers je wanneer hebt gemaakt en de reden van de rit. Dit kun je eenvoudig doen door hem de data uit jouw rittenregistratie app te sturen.

Naast de verantwoording richting de Belastingdienst en opdrachtgevers, is een goede kilometerregistratie ook voor jou erg handig. Doordat je inzicht hebt in gemaakte ritten, kun jij jouw toekomstige reizen efficiënt inplannen. Daardoor kun je besparen op brandstof en stimuleer je het duurzaam ondernemen.

Direct de urenregistratie up to date

De registratie van voertuigen en chauffeurs en hun werktijden worden gemakkelijk voor je bijgehouden. Hierdoor weet je precies wat je aan jouw klanten kunt factureren.

Gebruik de online rittenregistratie waarmee je het jezelf als ZZP’er, ondernemer of fleet manager heel makkelijk maakt.

https://yeshugo.com/