Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Dekbed maatgids

Matengids voor dekbedden

Een dekbed is een dikke, pluizige bedekking voor uw bed. Dekbedden zijn er in verschillende kleuren en dessins. In tegenstelling tot dekbedden worden dekbedden niet geleverd met een hoes, hoewel u dekbedovertrekken op dekbedden kunt gebruiken om de stijl van uw slaapkamer te veranderen.

De meeste dekbedden worden geleverd in zakjes, ook wel “Bed-in-a-Bag” genoemd. Misschien vindt u het voordelig om deze set te kopen in plaats van een enkel dekbed. Bed-in-a-Bag sets bestaan uit een dekbed, een lakenset (een onderlaken en een hoeslaken) en een paar kussenslopen, afhankelijk van de maat.

Twin, twin XL, en full size comforter sets komen met één kussensloop, terwijl grotere maten, waaronder een queen, king, en California king, komen met twee kussenslopen. Sommige sets worden ook geleverd met kussens, kussenslopen of een bedrok. Alle artikelen in het pakket zijn in bijpassende kleuren of dessings. De beste dekbed 140×200 vindt u in alle goedgesorteerde huishoudwinkels.

Deze waardepakketten zijn een gemakkelijke manier om een stijlvolle slaapkamer te creëren zonder stress over het uitzoeken van bijpassende kleuren. U kunt zelfs bed-in-a-bag sets gebruiken als uitgangspunt om de toon te zetten voor hun slaapkamerinrichting.

Voordat u een nieuw dekbed koopt, hetzij alleen of als onderdeel van een set, moet u ervoor zorgen dat u de juiste maat kiest. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat een kingsize dekbed op een kingsize matras past, maar dat is niet altijd het geval. U wilt geen dekbed mee naar huis nemen om het terug te brengen als het te kort of te groot is.

Afmetingen van dekbedden

In tegenstelling tot matrassen zijn de maten van dekbedden niet gestandaardiseerd. Als u bijvoorbeeld een kingsize bed hebt, kunt u geen dekbed vinden met dezelfde afmetingen. In plaats daarvan zal een Californisch kingsize dekbed 120×150 uw matras bedekken en mooi over de zijkanten draperen.

Het juiste formaat dekbed kiezen

Nadat u het juiste formaat dekbed hebt gevonden, wilt u kijken naar de dikte van uw matras en de vulkracht van een eventueel dekbed. Zie de diepte van uw matras als een uitbreiding van de grootte van uw dekbed: hoe ver wilt u dat uw dekbed naar beneden valt? Als u een dunnere matras hebt, hebt u misschien geen oversized dekbed nodig.

De vulkracht is de dikte van een dekbed. Als u een dikker dekbed plant, hebt u misschien een groter formaat nodig, vooral als u wilt dat uw dekbed uw boxspring of bedframe bedekt.

Uw matras opmeten

Na het vinden van uw matrasmaat, wilt u kijken naar de dikte van uw matras. De meeste matrassen zijn 9 tot 14 centimeter dik, afhankelijk van het merk. Als u een dekbed wilt dat over de bodem van uw bed valt, maar uw bed is meer dan 10 centimeter dik, moet u misschien een dekbed met grotere afmetingen kiezen.

Voor de perfecte pasvorm meet u hoe dik uw matras is (inclusief de matrastopper als u die hebt) en telt u die maat op bij de breedte en lengte van uw bed. Als u bijvoorbeeld een queensize matras hebt van 60 bij 80 inch en 12 inch hoog, voegt u “12” toe aan zowel de breedte als de lengte van 80 inch. Het dekbed dat u wilt, moet minstens 72 inch bij 92 inch zijn. Dit dekbed bedekt de zijkanten van het bed en onttrekt de matras aan het zicht.

dekbed