Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Een betrouwbaar autobedrijf vinden

Wanneer je je auto naar de garage brengt voor APK of onderhoud, dan hoop je natuurlijk dat er niets aan je bolide mankeert en dat er alleen wat standaard dingen gedaan moeten worden, zoals olie verversen, koelvloeistof bijvullen en dat ze controle uitvoeren op onderdelen zoals de remschijven en verlichting. Maar breng jij je auto met een gerust gevoel naar elke willekeurige garage?

Kiezen voor een lokaal autobedrijf of de officiële dealer?

Heb je een tweedehandsauto of een auto waarvan de garantie is vervallen? Dan is een lokaal autobedrijf een uitstekende optie. Deze vakgarages hebben klantgerichtheid en service meestal hoog in het vaandel staan. Met een nieuwe auto waar nog garantie op zit kun je beter bij je officiële dealer blijven totdat de garantie vervalt. Stap je eerder over op een lokaal autobedrijf, dan kan het zijn dat je garantie komt te vervallen. Check dit voordat je overstapt!

Check de betrouwbaarheid van je garage

Om zeker te weten dat je auto bij een lokaal autobedrijf in goede handen is, is het verstandig om uit te zoeken:

 

  • Of het autobedrijf een BOVAG-bedrijf is; zo weet je zeker dat je auto vakkundig behandeld wordt.
  • Of het autobedrijf met merkonderdelen werkt of met niet aan een merk gebonden auto-onderdelen; auto-onderdelen van een merk zorgen natuurlijk voor een hogere prijs. Vraag hier voorafgaand aan het maken van de service-afspraak naar.
  • Of deze garage jou aantrekkelijke extra’s biedt? Niet per se doorslaggevend, maar wel leuk als je zo nu en dan gebruik kunt maken van een aanbieding. Denk aan korting op de winterbandenservice of andere jaarlijks terugkerende service-afspraken.

Wat vinden anderen van het autobedrijf?

Een laatste (maar niet minder belangrijke) check is natuurlijk wat de ervaringen van anderen zijn met het betreffende autobedrijf. Bekijk de reviews, vraag vrienden en familie naar hun mening en bekijk ook even hoe het bedrijf zich online presenteert. Vaak geeft een website of een social media profiel je een goede indruk van het bedrijf.