Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Fiets gestolen op het station: wat nu?

Fiets gestolen op het station: wat nu? 

Ja hoor, dat heb jij weer. Je komt net terug van een lange trein- of busreis en bent op zoek naar je fiets. Je weet zeker dat je jouw fiets op dat ene plekje gestald hebt, maar hij is nergens meer te vinden. De fiets is gestolen. Dikke pech voor jou, want net op die dag wilde je graag snel naar huis. Is er dan niks dat je kan doen? Gelukkig wel! Je kunt bij verschillende verzekeraars een fietsverzekering afsluiten, waarbij je niet alleen de schade vergoed krijgt, maar ook wordt thuisgebracht. Hoe? Dat vertellen we in deze blog. 

 

Is het een dief geweest, of toch de gemeente?

Nadat je twee minuten hebt lopen balen, is het tijd om actie te ondernemen. Met balen bereik je immers ook niets. Ga in eerste instantie na of het wel een dief is geweest die jouw fiets heeft meegenomen, of toch de gemeente. In  veel onbeveiligde fietsenstallingen houdt de gemeente eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak, waarbij fietsen worden meegenomen die al lange tijd niet meer zijn verplaatst. Deze worden opgeslagen in het fietsendepot van de gemeente, waar jij je fiets weer op komt halen. Is het toch een dief geweest, doe dan aangifte bij de politie.

 

Doe snel aangifte bij de politie

Wanneer de fiets gestolen is, is het belangrijk zo snel mogelijk aangifte te doen van de diefstal. Hoe sneller de aangifte, hoe groter de kans is dat je fiets weer wordt gevonden. Bij het doen van aangifte wordt gevraagd naar het chip- of framenummer van de fiets. Dit nummer kan gevonden worden op het eigendomsbewijs die je gekregen hebt van de fietshandelaar. Heb je deze niet? Geef dan zoveel mogelijk kenmerken door. Ook een foto is van grote waarde. Alle kleine beetjes helpen naar de zoektocht naar jouw tweewieler. Is de aangifte gelukt? Dan rest er nog maar één ding om te doen.

 

Maak melding bij de verzekeraar

Is de politie op de hoogte van de diefstal? Dan is het belangrijk om de verzekeraar op de hoogte te stellen. Afhankelijk van de verzekeraar zul je een paar gegevens moeten invullen en versturen. Vervolgens is het wachten of de fiets in een bepaald aantal dagen wordt teruggevonden. Is dat niet het geval? Dan krijg je in de meeste gevallen het geld terug. Je mag je voorbereiden voor een tripje naar de fietsenwinkel. Het afsluiten van een fietsverzekering biedt dus zeker voordelen. Je bent immers verzekerd tegen schade en diefstal. 

 

InShared helpt jou met het afsluiten van de juiste fietsverzekering

Ben jij op zoek naar een verzekeraar die jou helpt met het afsluiten van een fietsverzekering? Dan ben je bij InShared aan het goede adres. Bij InShared betaal je een lage premie, is jouw fiets en accu goed verzekerd en betaal je geen eigen risico. Daarnaast heb je de keuze tussen een diefstalverzekering of allrisk verzekering. Verzekeringen waar de fiets, accessoires en schade wordt vergoed. Wil je zeker weten dat je bij diefstal nooit ergens zonder fiets komt te staan? Maak dan gebruik van de thuisbrengservice bij pech. InShared zet jou bij huis af. Wel zo makkelijk, toch?