Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt een autoslot?

Auto’s zijn duur en daarom moet je ze goed tegen diefstal beschermen. Het leuke is dat auto’s met verschillende soorten sloten worden geleverd, die voor de nodige bescherming zorgen.

 

Soorten autosloten

 

Er bestaan twee soorten autosloten: cilindersloten en elektronische sloten.

 

Cilindersloten zijn de meest voorkomende soorten autosloten. Hierbij steek je de sleutel in het cilinderslot om het slot te kunnen openen en te kunnen sluiten.

 

Er zijn twee varianten van het slot: het pin-tumbler slot en het wafer-tumbler slot.

 

Hoewel cilindersloten zeer effectief kunnen werken, werken ze meestal niet als de sleutel zelfs maar licht beschadigd is. De sloten zijn, als je over het juiste gereedschap beschikt, ook heel gemakkelijk open te breken.

 

Elektronische sloten: dit zijn de nieuwste systemen. In plaats van een metalen sleutel in het cilinderslot te steken, maak je gebruik van een signaal van een handmatig elektronisch apparaat om de deur te ontgrendelen. Deze elektronische sloten maken het je niet alleen gemakkelijk om in de auto te stappen, maar lossen ook de meeste mechanische problemen op, die met sloten te maken hebben.

 

De elektronische afstandsbediening opent en vergrendelt de auto zolang je in de buurt van de auto bent. Dit lost het probleem op van het zoeken naar rondslingerende sleutels in je zakken of tas. Je hoeft ook geen noodslotenmaker te bellen om je te helpen bij het openen van de autodeur, aangezien het zeer zelden voorkomt dat je de sleutels in de auto vergeet.

 

Wat moet ik doen als ik de sleutels in de auto heb achtergelaten?

 

Soms kun je jouw autosleutels in de auto vergeten. In zo’n scenario zou je moeten overwegen om je slot open te breken. Het leuke is dat er veel hulpmiddelen zijn, die je kunt gebruiken om het slot te openen. Enkele van de meest effectieve hulpmiddelen, die je kunt gebruiken, zijn: een kledinghanger, een haak met een lus of een Slim Jim.

 

Conclusie

 

Dit is eigenlijk wat je moet weten over autosloten. Als je jouw sleutels in de auto hebt achtergelaten, moet je het slot met het juiste gereedschap openen om schade aan jouw auto te voorkomen. Het is echter wel verstandig om de hulp van een autoslotenmaker in te roepen.

Voor meer informatie over autosloten – https://slotenmaker.mobi/