Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Overstappen naar een elektrisch voertuig? Vergeet de laadpaal niet!

Als je overweegt om in Nederland over te stappen op een elektrisch voertuig, vraag je je misschien af hoe makkelijk het is om laadstations te installeren. Het goede nieuws is dat het vrij eenvoudig is! Hier vindt u alles wat u moet weten over het installeren van oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Nederland. 

Beschikbare soorten opladers 

Wat laadstations betreft, zijn er drie hoofdtypes beschikbaar in Nederland: thuisladers (die worden gebruikt voor privéwoningen), openbare laders (die worden gebruikt door bedrijven en openbare ruimten) en snelladers (die een auto snel kunnen opladen). Elk type heeft zijn eigen unieke eisen en installatieprocessen. 

Installatieprocessen 

Het installatieproces hangt af van het type lader dat wordt geïnstalleerd. Voor thuisladers is een inspectie door een gekwalificeerde elektricien nodig voordat ze kunnen worden gebruikt, en de installatie duurt meestal één dag. Openbare laders moeten door de gemeente worden goedgekeurd voordat ze kunnen worden geïnstalleerd en dit proces kan tot twee weken duren. Reithpower is een bedrijf die je kan helpen met het plaatsen van thuisladers en bedrijfsladers. Zodat je weer veel elektrische kilometers kan maken!

Hoeveel kost het? 

De kosten voor de installatie van een laadstation in Nederland zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type lader en de hoeveelheid stroom die het nodig heeft. Over het algemeen kosten de meeste thuisladers tussen 500 en 1000 euro, terwijl commerciële laders tot 10 000 euro of meer kunnen kosten, afhankelijk van hun grootte en capaciteit. Bovendien zijn er vaak kosten verbonden aan de aansluiting van uw lader op het elektriciteitsnet. 

Heb ik een speciale vergunning nodig? 

In de meeste gevallen is er geen speciale vergunning nodig voor het installeren van een laadstation in Nederland. Er zijn echter bepaalde uitzonderingen, afhankelijk van waar u woont en welk type lader u kiest. Als u bijvoorbeeld van plan bent een krachtige lader te gebruiken, kan het zijn dat u extra papierwerk of toestemming van de lokale autoriteiten of nutsbedrijven nodig hebt voordat de installatie kan beginnen. Het is altijd het beste om voor de zekerheid eerst de relevante autoriteiten te raadplegen voordat u aan de slag gaat!

 

https://reithpower.nl/