Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Verduurzamen in huis: hoe doe je dat?

We doen met ons allen onze best om een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Dit begint natuurlijk thuis, waar veel processen dagelijks plaatsvinden die invloed hebben op het klimaat. Toch vinden veel mensen het lastig om te verduurzamen. We begrijpen het goed: waar kun je nou het best beginnen? In deze blog geven we je vijf manieren om te verduurzamen. Begin direct!

1. Zonnepanelen

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar toch één die nog niet genoeg wordt toegepast. Door zonnepanelen te plaatsen op je dak, of op een andere plek, bespaar je enorm op stroomkosten. Je zorgt er met zonnepanelen voor dat er geen gevaarlijke stoffen worden gebruikt, waardoor het enorm duurzaam is. En ook niet belangrijk: om lange termijn zijn zonnepanelen een stuk goedkoper.

2. Minder lang douchen

Er is niets zo lekker als uitgebreid douchen na een lange werkdag. Toch raden we dit niet aan, omdat je hiermee enorm hoge kosten maakt. Niet alleen gebruik je veel water, ook gebruik je veel stroom, omdat de douche warm moet blijven. Hoe warmer je doucht, hoe meer stroom je verspilt, hoe meer schadelijke stoffen je uitstoot. Probeer je douchetijd dus te beperken en probeer ook eens wat kouder te douchen!

3. Elektrisch rijden

Je huis is niet het enige middel waarop verduurzaamd kan worden: je auto namelijk net zo goed. Wanneer je huis is voorzien van zonnepanelen, rijd je met een elektrische auto op zonnekracht. Erg voordelig, want een elektrische auto stoot minder gevaarlijke stoffen uit dan een normale auto. Natuurlijk is er de overweging dat elektrische auto’s minder lang rijden, maar als dat voor jou geen probleem is, lijkt de keuze snel gemaakt.

4. PVC vloer 

Verduurzamen doe je niet alleen door processen aan te passen, maar ook door je huis recyclebaar te maken. De kans dat jij graag dingen vervangt is aanwezig; door op zo’n moment duurzame stoffen te gebruiken, doe je dit zo milieuvriendelijk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de PVC vloer van Bebo Parket: een prachtige, stijlvolle vloer, die goed is voor het milieu!

5. Recyclen 

We benoemden het net ook al kort, maar de meest simpele manier van verduurzamen is recyclen. Wanneer je iets weggooit, is het belangrijk dat je actief nadenkt over welke prullenbak je hiervoor gebruikt. Zo maak je onderscheid tussen GFT, plastic, batterijen en andere soorten afval. Dit scheelt niet alleen veel werk voor de gemeentewerkers, maar zorgt ook voor het makkelijker hergebruiken van stoffen.