Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Wat is een pocketvering matras?

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bestaat uit individuele pocketveren. Elke pocketveer zit in zijn eigen stoffen zak. Omdat ze onafhankelijk van elkaar werken, reageert elke veer alleen op de druk die op die plek wordt uitgeoefend. Dit resulteert in een grotere persoonlijke ondersteuning en respons voor elke persoon die op de matras slaapt. Pocketveren bewegen niet als een geheel, in tegenstelling tot meer traditionele open spiraalmatrassen. 

  • Voordelen van pocketvering matras

Pocketveringmatrassen zijn een fantastische keuze als u op zoek bent naar een matras 140×200  met uitzonderlijk comfort en ondersteuning. Hieronder hebben we enkele van de grote voordelen van verende matrassen opgesomd:

  • Geen bewegingsoverdracht bij het slapen met een partner;
  • Constante stevigheid over de hele matras, nacht na nacht;
  • Volledige ondersteuning van het lichaam terwijl je slaapt;
  • Kalmerende drukverlichting voor je gewrichten
  • Zijn meerdere pocketveren beter?

Het aantal pocketveren van een matras verwijst naar het aantal pocketveren in elke matras. Vaak staat dit getal in de matrasnaam. Pocketveren dragen bij aan de mate van ondersteuning en stevigheid die u van uw matras ervaart. Bovendien speelt de spanning (ook wel “gauge” genoemd) van de veren een rol bij het bepalen van de totale stevigheid van de matras. Het is echter belangrijk op te merken dat pocketveren slechts één element van de matras vormen. De comfortlagen, zoals traagschuim of natuurlijke vullingen, zijn ook van invloed op het gevoel van je matras 140×200. 
Meer pocketveren betekent niet noodzakelijk dat je pocketvering matras comfortabeler of steviger is. Een grotere dichtheid van pocketveren zal uw lichaamsgewicht over meer veren verdelen en meer respons geven op uw individuele bewegingen tijdens uw slaap. Om je te helpen beslissen, raden wij je aan te lezen wat onze andere klanten te zeggen hebben over pocketveringmatrassen. 

  • Zijn pocketvering matrassen stevig?

Zoals alle matrassen zijn pocketvering matrassen verkrijgbaar in verschillende hardheden. Hoewel we een groot aantal stevige pocketvering matras zijn er ook ook zachtere pocketvering matras! 

  • Wat is het verschil tussen een standaardvering matras en een pocketvering matras?

Bij een standaard veermatras, ook wel open spiraalmatras genoemd, bewegen de veren waaruit de matras bestaat allemaal samen als één geheel. Bij een pocketvering matras daarentegen beweegt elke pocketveer afzonderlijk. Pocketvering matrassen worden gemaakt met veren die zijn ingekapseld in hun eigen individuele stoffen zakken – waardoor een meer responsief slaapoppervlak ontstaat dan bij een standaardveringmatras. Het doordachte ontwerp van een pocketveringmatras is ontworpen met het oog op comfort en ondersteuning – zelfs als je een bed deelt of de neiging heeft om gedurende de nacht van positie te veranderen, blijven pocketveringmatrassen stabiel, zodat je de ongestoorde en ondersteunende slaap krijgt die je nodig hebt voor een gelukkige en gezonde volgende dag.

  • Is een pocketvering matras goed voor een slechte rug?

Een pocketvering matras kan een goede optie zijn als u last heeft van een slechte rug. Omdat elke pocketveer onafhankelijk reageert op het lichaamsgewicht, kan dit de correcte uitlijning van de wervelkolom beter ondersteunen dan een matras 140×200 met open spiraal. Het is echter ook belangrijk rekening te houden met factoren als de stevigheid van de matras, of de matras orthopedisch is en de comfortlagen van de matras. Al deze factoren dragen bij tot de juiste ondersteuning en verzorging van uw rug.

pocketvering matras