Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Private lease alle voor- en nadelen

Omdat private lease ieder jaar sterk in populariteit toeneemt gaan we het vandaag hebben over de voor- en nadelen van leasen. Ieder jaar is de groei sterker dan het jaar ervoor. Dat is niet heel raar, de voordelen van private lease zijn namelijk groot. Daarom behandelen we in dit blog de voordelen van het rijden van een lease auto. Na het lezen van deze blog weet jij precies of het leasen van een auto iets voor jou is -.

Veel genoemde voordelen van private lease

Private lease neemt in populariteit toe. Dat is niet zo gek als je de voordelen ziet. Het leasen van een auto heeft de volgende voordelen:

  • Je hebt zelf geen onderhoudskosten meer;

  • Wanneer je auto kapot is krijg je een nieuwe;

  • Je hoeft alleen nog maar te tanken;

  • Geen grote investeringen vooraf;

  • Je kunt uitgaan van een goed onderhouden auto.

 

Geen onderhoudskosten

Eén van de grootste voordelen van het leasen van een auto is dat je zelf geen onderhoud hoeft uit te voeren. Alle grote- en kleine beurten worden betaald door de lease maatschappij. Reparaties van auto’s kunnen al snel flink in de papieren lopen, gemiddeld zijn de kosten tussen de 3500 en 7500 euro. Een ander voordeel is dat wanneer de auto kapot is, jij gewoon een andere auto krijgt. Als je zelf een auto bezit en hij gaat kapot, dan is een andere auto kopen vaak erg duur, daarnaast heb je niet direct een andere auto. Ook nemen reparaties veel tijd in beslag.

 

Alleen nog tanken

Je hoeft nergens meer aan te denken. Heerlijk toch?! Bij de leaseprijs van een auto is ook de verzekering en het onderhoud van de auto inbegrepen. Je hoeft je dus niet meer druk te maken:

  • over andere kosten.

  • Papierwerk

  • Zoeken van verzekeringen

  • Schades af te handelen

  • Dure reparaties te betalen

Kortom: tanken en weer de weg op. Lekker zorgeloos rijden.

Geen grote investering nodig

Wanneer je een auto wilt gaan kopen ben je vaak direct duizenden euro’s kwijt. Wanneer je een auto gaat leasen, bijvoorbeeld van private lease used, betaal je een vast laag maandbedrag. Daarnaast kun je ook nog een zorgeloos de weg op omdat je nergens meer aan hoeft te denken. Alles is voor je geregeld. Wanneer je bijvoorbeeld een lening afsluit om een nieuwe auto te kopen, betaal je vaak veel rente en zijn alle bijkomende kosten ook nog eens voor jezelf. Daarom is een lease auto een slimmere oplossing.

Leasen kan nog goedkoper

Een auto leasen heeft, zoals je ziet, veel voordelen. Het kan daardoor goedkoper zijn dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Zo heb jij geen last van de afschrijving van de auto. Je kunt nog goedkoper gaan leasen, je kunt bijvoorbeeld een gebruikte occasion leasen. Door te kiezen voor een gebruikte occasion bespaar je al snel  honderden euro’s per maand.