Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom je nieuwe auto importeren uit Duitsland?

Het kopen van een nieuwe auto kan vandaag de dag uiteraard op tal van verschillende manieren gebeuren. Meer concreet betekent dit dat je ze uiteraard gewoon kan bestellen bij een verkoper hier in Nederland. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk vastgesteld worden dat mensen er steeds vaker voor kiezen om te kiezen voor een auto importeren uit Duitsland. Daar zijn meerdere goede redenen voor aan te halen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat auto’s die uit Duitsland worden geïmporteerd beschikken over een lagere gemiddelde aankoopprijs. Bovendien is het eveneens zo dat deze voertuigen doorgaans een flink stuk beter zijn uitgerust in vergelijking met onze auto’s. 

Je kan rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel 

In eerste instantie levert een auto importeren uit Duitsland je altijd bepaalde financiële voordelen op. Het is algemeen bekend dat de prijzen van auto’s hier op de Nederlandse markt behoorlijk duur zijn. Dat is niet het geval wanneer je kiest voor het importeren van een auto uit Duitsland. Voor heel wat mensen geldt dat ze beschikken over een absolute droomauto welke gewoon helaas niet betaalbaar is op de Nederlandse markt. Door te kiezen voor het kopen van een exemplaar op de Duitse markt zal je tot de vaststelling komen dat je op een zeer efficiënte manier kan besparen. Spreekt dit jou ook wel aan? Dan beschik je direct alvast over een eerste goede reden om ervoor te kiezen om je nieuwe auto te gaan importeren uit Duitsland. 

De auto’s zijn doorgaans veel beter uitgerust dan hier

Bovenstaande is niet de enige reden om te kiezen voor je nieuwe auto importeren uit Duitsland. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je doorgaans kan rekenen op een aanzienlijk betere uitrusting. Je hebt enerzijds de standaard uitrusting zoals deze vaak wordt aangeboden hier in Nederland, maar daarnaast kan je ook vaak rekenen op een aanzienlijk betere uitrusting wanneer je deze auto bestelt vanuit Duitsland. Dat is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van het ontbreken van een gelijkaardig systeem als de onze op vlak van bijtelling in Duitsland. Deze zorgt ervoor dat de gemiddelde uitrusting van voertuigen daar heel wat beter is in vergelijking met hier in Nederland. 

Een auto importeren uit Duitsland is helemaal niet moeilijk

In het verleden was het zo dat een auto importeren uit Duitsland de nodige voeten in de aarde had. Vandaag de dag is dat niet langer het geval, integendeel. Tegenwoordig is het dan ook zo dat je kan rekenen op een veel efficiëntere manier van exporteren vanuit Duitsland. Dit heeft er door de jaren heen dan ook voor gezorgd dat steeds meer mensen deze keuze hebben gemaakt. 

Naast bovenstaande hoef je bij het importeren van een auto uit Duitsland ook niet meer in te zitten met de garantie die wordt aangeboden. In het verleden was er op dat vlak nog wel eens sprake van bepaalde verschillen, maar dat is tegenwoordig niet langer het geval. Bij het importeren van auto’s vanuit Duitsland is het dan ook zo dat je doorgaans op precies dezelfde of soms zelfs nog op een betere garantie kan rekenen dan hier in Nederland het geval is.