Auto blog
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten voor je eerste rijles

Wanneer je nog nooit eerder achter het stuur van de auto hebt gezeten, kan een eerste rijles erg spannend zijn. Gelukkig kan er niet zoveel fout gaan, aangezien de rij-instructeur naast je zit. Je begint met de kleine dingen als waar zit de rem, hoe je moet sturen en wat schakelen inhoudt. Ben je toch erg zenuwachtig en wil je graag wat tips over hoe jij je eerste rijles doorkomt? Lees dan snel verder.

Basis theorie

Voordat je begint, is het natuurlijk handig om de eerste basis dingen al een beetje onder de knie te hebben. Waarschijnlijk weet je de meest standaard dingen al, maar weet je ook welke pedaal voor wat is? Ook verkeersborden kunnen soms best verwarrend zijn. Lees je theorieboek vast een beetje door, zodat je met iets meer zekerheid begint.

Er kan niets fout gaan

Tijdens je eerste rijles kan er eigenlijk niets fout gaan. Je instructeur weet dat het je eerste rijles is en zal daarom extra alert zijn. Vaak begin je op leeg terrein zodat je bochten, schakelen en remmen kan oefenen. Merkt je instructeur dat je het al wat sneller onder de knie hebt, dan zal hij je een stukje verder de stad in nemen. Ook hier geldt dat er niets fout kan gaan, rij je een beetje over de stoep? Geen zorgen, dat is hij gewend.

Kleding

Merk je dat je toch wel heel erg zenuwachtig bent? Kies dan voor een comfortabele outfit. Je voelt je fijner en zelfverzekerder, dat laat je ook zien in je rijgedrag!

Rijschool Oegstgeest

Daarnaast is het belangrijk de juiste rijschool te kiezen. Deze rijschool Oegstgeest biedt bijvoorbeeld een eerste proefrijles aan. Zo kan jij kijken of rijschool Oegstgeest en de instructeur goed bij jou passen. Dat is erg belangrijk, want je zit best wel wat uren bij de instructeur van rijschool Oegstgeest in de auto.

https://groenerijden.nl/rijschool-oegstgeest/