Auto blog
Image default
Bedrijven

Welke rijschool past bij jou?

Je weet dat je wilt beginnen met rijles, maar bij welke rijschool? Tegenwoordig zijn er zoveel rijscholen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten daarom 3 tips voor je op een rijtje.

Maak een lijstje

Een lijstje maken is handig voor jezelf om een overzicht te krijgen van de rijscholen in je buurt. Woon je bijvoorbeeld in Leiderdorp, dan zal het eerste waar je naar op zoek gaat waarschijnlijk ‘rijschool Leiderdorp’ zijn. Als je dit doet krijg je tientallen resultaten met rijscholen in en rondom Leiderdorp. Om te beginnen kan je via google maps alle rijscholen noteren binnen een straal van zoveel meter bij je vandaan. Zo betaal je daar in ieder geval geen extra kosten voor. Vervolgens wil je rijscholen gaan wegstrepen op basis van reviews. Zoek daarom op rijschool Leiderdorp reviews of rijschool Leiderdorp beoordelingen. Houd er rekening mee dat recensies én recensie sites niet altijd even betrouwbaar zijn. Over het algemeen zijn de recensie sites met de meeste geplaatste beoordelingen het betrouwbaarst.

Haak niet direct af bij een negatieve beoordeling

Onthoud ook dat ieder mens zijn eigen voorkeuren heeft met wat hij of zij zoekt in een rijschool. Probeer te zoeken naar de terugkerende factor in de beoordelingen. Dit zijn de op- of aanmerkingen die vaker genoemd worden in verschillende recensies over een bepaalde rijschool. Zegt tachtig procent iets over het handelen van de instructeur of zijn manier van lesgeven, dan kan je ervan uitgaan dat er iets op aan te merken is. Over het algemeen worden er meer negatieve dan positieve recensies geplaatst, daarom is het niet alleszeggend wanneer er slechts negatieve reacties staan.

Neem vooraf een proefles

Het nemen van een proefles is altijd verstandig, aangezien mensen veel verschillen qua karakter en je nu eenmaal beter kan opschieten met sommige mensen dan met andere. Veel jongeren die op zoek zijn naar een rijschool maken de fout dat ze een overhaaste beslissing nemen, vaak omdat ze zich laten ompraten door vrienden of familie. Als je een proefles neemt weet je zeker dat je een rijinstructeur hebt waar jij je op je gemak bij voelt.

De meeste instructeurs werken met lespakketten. Dit kan nadelig zijn voor jou, aangezien je niet halverwege kunt overstappen naar een andere instructeur. Juist daarom is het belangrijk om direct een goede rijschool te vinden en dus een beetje extra te investeren in een proefles. Achteraf is dit goedkoper dan extra lessen of een herexamen van meer dan driehonderd euro.

https://groenerijden.nl/rijschool-leiderdorp/