Auto blog
Image default
Bedrijven

Zeker weten slagen voor je autotheorie

Super spannend! Je gaat binnenkort je theorie-examen halen of althans dat hoop je. Voordat je je examen gaat maken moet je je goed voorbereiden. Dit doe je door goed te leren en ook af en toe je rust te pakken. Het is heel verleidelijk om door te leren voor een lange periode. Toch is dit niet verstandig, want na twee uur neem je niks meer op. Maar hoe leer je dan wel op de goede manier voor je theorie?

Cursus

Je kunt verschillende cursussen volgen voor je theorie, waarbij je zeker weet dat je ook op de goede manier leert. Je hebt bijvoorbeeld de 100% geslaagd voor autotheorie cursus. Dit is een cursus die van alle gemakken voorzien is, want het behalen van je theorie is op deze manier nog nooit zo makkelijk geweest. Deze 100% geslaagd cursus moet je oefenen, maar als je dat goed hebt gedaan is het bijna 100% zeker dat je slaagt. De focus in deze cursus ligt op de relevante dingen. Wanneer je je rust moet nemen zit ook ingebouwd in de cursus. Je krijgt steeds een reminder als je even mag pauzeren. Zo werk je efficiënt en haal je het maximale uit de cursus.

Oefenen

In de 100% geslaagd cursus zitten oefenexamens van het CBR. Niet een examen, maar meerdere. Elk van deze examens bestaat uit 65 vragen die weer worden opgesplitst in drie examenonderdelen. Deze onderdelen bestaan uit gevaarherkenning, kennis en een klein beetje inzicht. Na het maken van het examen krijg je een uitgewerkte analyse waarin je kunt zien wat je goed hebt gedaan en wat nog niet. Wat erg fijn is, is dat je per vraag een toelichting krijgt. Zo leer je meteen van je fouten. Oefen datzelfde examen daarna opnieuw of oefen een andere en zorg dat je 100% geslaagd bent, dan komt het echte examen vast ook goed.

Neem de tijd

Mensen zeggen altijd dat je op tijd moet beginnen met het leren van je autotheorie. Beslis voor jezelf wanneer het voor jouw tijd wordt om te beginnen. De ene persoon kan de autotheorie binnen 5 avonden en de ander doet er weken over om te leren.

https://theorie-oefenexamen.nl/100geslaagd/