Auto blog
Image default
Dienstverlening

Verhuizen in één weekend: zo doe je dat!

Soms moet je nou eenmaal verhuizen. We hebben, zeker in het geval van een huurhuis, het tijdstip van onze verhuizing nou eenmaal niet vaak voor het kiezen. Verhuizen komt nooit gelegen. We moeten gewoon werken en hebben misschien ook kinderen die een hoop aandacht opeisen. Met deze tips kun jij in één weekend verhuizen!

Schakel hulp in

Doe jezelf een plezier in en schakel de hulp in van een verhuisbedrijf, bijvoorbeeld verhuisbedrijf Almere. Een verhuisbedrijf neemt het sjouwen en het vervoeren van je spullen uit handen. Vaak kunnen ze met slechts één rit al jouw spullen van A naar B brengen. In de tussentijd kan jij in het nieuwe huis bijvoorbeeld vast schoonmaken of wat schilderwerk doen. Dat gaat je ontzettend veel tijd schelen. Als je geen geld hebt voor een verhuisbedrijf. Regel dan voldoende vrienden en familie. Met z’n zessen kun je bijvoorbeeld al twee keer sneller verhuizen dan wanneer je maar met z’n drieën bent. Vele handen maken nou eenmaal licht werk!

Label je dozen

Als je de hulp van vrienden of familie inschakelt, kan het een goed idee zijn om de dozen die je hebt ingepakt te voorzien van kleurcodes. Geef de badkamer bijvoorbeeld een rode sticker, de woonkamer een groene sticker etc. Zo kan iedereen de doos direct naar de juiste ruimte brengen en gaat het uitpakken van de dozen een stuk minder tijd kosten dan wanneer je alles beneden in de hal nog op de juiste ruimte moet sorteren.

Regel voldoende vervoer

Het voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat je sowieso verzekert bent van een vrachtwagen die jouw spullen van A naar B brengt. Als je geen verhuisbedrijf ingehuurd hebt, zorg dan dat je op z’n minst een auto met aanhanger of een busje hebt, zodat je niet tachtig keer op en neer moet rijden met je auto. Een aanhanger heb je voor dertig euro per dag. Ook kan het slim zijn om de vrienden en familie met wie je verhuist lief aan te kijken. Misschien wil één van hen ook wel rijden. Met twee auto’s kun je meer spullen op en neer brengen dan met één.