Auto blog
Image default
Dienstverlening

Verhuizen? Wat kost dat eigenlijk?

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoeveel geld het kost om je hele hebben en houden van de ene naar de andere plek te verplaatsen? Nou, vandaag gaan we het hebben over de kosten van verhuizen Amersfoort. Of je nu naar een andere stad verhuist of gewoon de straat overstapt, het is belangrijk om de financiële kant van de verhuizing te begrijpen. Verhuizen kan namelijk  een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn, maar het is belangrijk om te weten waar je aan toe bent voordat je begint. Laten we eens kijken naar de verschillende kostenposten die je kunt tegenkomen bij een verhuizing.

Verhuisbedrijf: de helpende hand

Als je geen zin hebt in de stress en het gedoe van zelf verhuizen, kun je een verhuisbedrijf inschakelen. De kosten van een verhuisbedrijf kunnen variëren, afhankelijk van de afstand, de hoeveelheid spullen en eventuele extra diensten zoals inpakken en uitpakken. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €500 en €1500 voor een verhuisbedrijf.

Verhuisdozen en verpakkingsmateriaal: inpakken maar!

Verhuisdozen en verpakkingsmateriaal zijn essentieel bij het verhuizen. Gelukkig hoef je hier geen fortuin aan uit te geven. Je kunt verhuisdozen kopen of huren bij een verhuiswinkel of zelfs gratis krijgen bij supermarkten of online platforms. Reken op ongeveer €1-€2 per doos. Het verpakkingsmateriaal zoals bubbeltjesplastic en inpakpapier kun je ook relatief goedkoop aanschaffen, meestal voor minder dan €50.

Transport: van A naar B

Kies je er toch voor om zelf te verhuizen? Dan moet je transportkosten betalen. Dit kan variëren afhankelijk van de afstand en de grootte van het voertuig dat je huurt. Een bestelwagen of kleine vrachtwagen kost meestal tussen de €50 en €150 per dag, exclusief brandstof. Houd er ook rekening mee dat sommige verhuurbedrijven een borg vragen.

Extra kosten: verzekering, vergunningen en meer

Bij verhuizen komen vaak ook extra kosten om de hoek kijken. Denk aan een verhuisverzekering om je spullen te beschermen tijdens het transport, vergunningen als je moet parkeren in een bepaalde zone en eventuele kosten voor het demonteren en weer monteren van meubels. Het is verstandig om een buffer van ongeveer 10% van je totale verhuisbudget apart te houden voor deze onvoorziene kosten. Succes met de verhuizing!