Auto blog
Image default
Internet marketing

Wat we kunnen leren van geweldige sprekers

marketing book

Het vermogen om te spreken is het belangrijkste immateriële bezit van onze tijd. In veel opzichten hangt de perceptie van jou door andere mensen af ​​van het bezit van deze vaardigheid. Publiciteit helpt u te inspireren, complexe vraagstukken op te lossen, sterke merken in uw bedrijf op te bouwen en interesse te wekken voor uw product.

Beschik je over voldoende communicatieve vaardigheden? Beschouwen de mensen om je heen je als een charismatisch en aantrekkelijk persoon? Wat moet u doen om niet te verdwalen als u voor een publiek spreekt? In zijn boek Secrets of Great Speakers. Spreek als Churchill, wacht even als Lincoln. ”James Hume, een speechschrijver die met Amerikaanse presidenten heeft gewerkt, geeft enkele tips voor diegenen die spreken in het openbaar onder de knie willen krijgen en de mysteries van het charisma van grote sprekers uit het verleden willen leren kennen.

Laat uw luisteraars wachten op uw woorden

Veel historische figuren lieten het publiek even wachten voordat ze een toespraak hielden. Napoleon, een van de meest invloedrijke mensen in de wereldgeschiedenis, wachtte 40-50 seconden toen hij de soldaten toesprak. Door zo’n pauze kon hij betekenis geven aan zijn woorden, en er was een gevoel dat met elke seconde van deze pauze Napoleons gezag in de ogen van de soldaten groeide.

Als u tijdens een vergadering moet spreken, begin dan met een strategische pauze. Haast u niet om de vraag onmiddellijk te beantwoorden – pauzeer: denk na over de vraag en kies de woorden voor uw antwoord. Dit is belangrijk omdat uw overhaaste antwoord de indruk kan wekken dat u de vraag niet helemaal begreep en er frivool over was. Een aanzienlijke pauze voordat u antwoordt, zal uw woorden kracht bijzetten en de perceptie van uw redenering verbeteren. Wees stil en kijk voordat u antwoordt een tijdje goed naar de vragensteller.

Het belangrijkste!

Het is belangrijk voor de spreker om het hoofdidee van zijn toespraak duidelijk te omschrijven. Voordat u begint te spreken, moet u uw toespraak plannen en daarin het belangrijkste punt formuleren dat aan het publiek moet worden overgebracht. Dit hoofdpunt moet in uw eigen woorden worden uitgedrukt, die de betekenis en het doel van uw presentatie nauwkeurig en duidelijk weergeven.

Toen Churchill eens werd gevraagd of hij genoot van de optredens van andere sprekers op de verschillende banketten die hij had bijgewoond. Churchill antwoordde: ‘Te veel algemene woorden, te weinig eigen gedachten.

Wees kort!

“Beter, minder is meer” – deze regel kan als universeel worden beschouwd voor degenen die willen dat hun toespraak wordt onthouden.

In maart 1845 hield de elfde Amerikaanse president, James Polk, zijn inaugurele rede in slechts drie minuten voor een enorm publiek. Hij zei gewoon wat hij van plan was als president: Texas annexeren, tarieven verlagen, de Nationale Bank afschaffen en een geschil met het VK over New Oregon beslechten. Dit alles deed hij echt in de vier jaar die hem waren toegewezen.

Het is beter om kort te zijn dan saai en saai. Niet voor niets is er een gezegde: beknoptheid is de zus van talent. Als het publiek zich comfortabel voelt om een ​​half uur naar de lezing te luisteren, kun je ze verrassen met slechts vijf minuten.

Scherpte ter plaatse

Als je de beknoptheid van je toespraak met vertrouwen en expressiviteit kunt aanvullen en geestig en vastberaden bent, dan kun je je luisteraars verbazen. Omdat een anekdote of een verhaal met in een geconcentreerde vorm de gedachte die ze verwachtten te horen in 20-30 minuten, beter zal worden onthouden dan lange tirades.

Mensen luisteren altijd graag naar verhalen en stellen zich gemakkelijk de beschreven situatie voor, zodat ze het verhaal zonder moeite onthouden.

Lees niet van een vel papier!

Churchill typeerde ooit de toespraak van een politicus op de volgende manier geestig:

  • ‘Eerst las hij zijn toespraak voor.
  • Ten tweede las hij het slecht.
  • Ten derde was het helemaal niet de moeite waard om te lezen. “

Je spraak zal alleen effectief zijn als je leert om het hardop uit te spreken zonder het op papier voor te lezen. U kunt uw toespraak als volgt correct verwoorden:

  • Kijk naar beneden en onthoud de zin.
  • Hef uw hoofd op en stop.
  • Vertel ons de inhoud van het voorstel.
  • Kijk naar beneden en lees de volgende zin voor jezelf.
  • Kijk naar het publiek en pauzeer.
  • Vertel de volgende zin opnieuw.

Houd er rekening mee dat pauzes uw belangrijkste hulpmiddel zijn bij het construeren van spraak, waardoor u niet alleen de tekst met uw ogen kunt “fotograferen”, maar de luisteraars ook uw woorden kunnen “verteren”.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop