Auto blog
Image default
Kinderen

Uitrusting voor tijdens het fietsen

Uitrusting voor tijdens het fietsen

Momenteel zijn fietsactiviteiten steeds meer in trek bij veel mensen uit alle lagen van de bevolking, zowel volwassenen als kinderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je tegenwoordig gemakkelijk een goedkope kinderfiets kunt vinden bij offline en online fietsenwinkels. Als je een goedkope kinderfiets koopt, moet je ervoor zorgen dat de fiets van goede kwaliteit is. Behalve dat fietsen je lichaam gezonder en fitter kan maken, kan fietsen ook stress verlichten en een van de leukste sporten worden. Want behalve dat het een sport is, kan fietsen ook worden gebruikt als een moment om plezier en recreatie te zoeken. Voor degenen onder ons die van fietsen houden, ben jij misschien geïnteresseerd in fietsen naar plaatsen die vrij ver weg zijn en naar meer uitdagende gebieden zoals heuvels of het platteland. Als je naar verder weg gelegen gebieden fietst, zijn er een aantal dingen en uitrusting die je moet voorbereiden om mee te nemen. Bekijk hier de uitleg.

Persoonlijke veiligheidsuitrusting

Het allerbelangrijkste als je ergens fietst, is de veiligheidsfactor. Vergeet daarom geen helm en kniebeschermers mee te nemen als je gaat fietsen. Het dragen van een helm tijdens het fietsen is geen verplichte regel zoals het dragen van een helm tijdens het motorrijden.Het wordt echter wel aanbevolen voor je veiligheid en beveiliging tijdens het fietsen. Naast een helm dien je ook handschoenen en een veiligheidsbril mee te nemen en te dragen.

Neem altijd een gereedschapskist of fietssleutel mee

Neem bovendien altijd een gereedschapskistje of fietssleutel mee als je naar een plek gaat fietsen die vrij ver weg is. L-sleutels en andere sleutels worden het meest gebruikt. Deze tools zijn erg handig voor het vastdraaien van losse bouten op een fiets tijdens een lange reis. Om te voorkomen dat deze tools rondslingeren, kun je ze verzamelen met behulp van de orbitkey ring, zodat je gemakkelijk kunt vinden welke sleutel of tool je nodig hebt.

Fietsbandenplak en draagbare pomp

Breng ook fietsbandenplak en een draagbare pomp mee om te voorkomen dat je fietsband lek gaat. Bandenpatches en draagbare fietspompen zijn erg handig, vooral als je door een vrij ingewikkeld pad of oneffen wegen gaat. Door een bandenpatch en een draagbare fietspomp mee te nemen, kun je een lekke fietsband in een mum van tijd oppompen of repareren.

Draag lichte kleding die gemakkelijk zweet absorbeert

Om je comfortabel te kunnen voelen tijdens het fietsen, moet je kleding dragen die koel, licht en zweetabsorberend is. Groot-poreuze t-shirts of wat vaker sneldrogende of dry-fit materialen worden genoemd die specifiek zijn voor sportactiviteiten zijn voorbeelden van die kleding.

Gebruik een fietstas of rugzak

Breng tot slot een tas of rugzak heren mee die is uitgerust met een hydropack-functie. Dit is een tas met een waterzak. Wanneer je dorst hebt en wilt drinken, kun je direct water uit de zak drinken zonder te hoeven stoppen. Door een tas te gebruiken die speciaal is ontworpen voor fietsers, zullen je schouders niet pijnlijk aanvoelen, zelfs niet als je je tas voor een lange tijd draagt. Kies een tas die genoeg ruimte heeft om al je apparatuur mee te nemen, maar met een eenvoudiger en strakker ontwerp.