Auto blog
Image default
Aanbiedingen

Modellen elektrische auto’s 2021

Je ziet ze steeds meer rijden op de Nederlandse wegen, elektrische auto’s. Inmiddels in vele merken en verschillende modellen verkrijgbaar. Van cabrio tot SUV en van bestelbus tot meerdere sedan modellen. We lopen de verschillende uitvoeringen even met je door.

 

Cabrio’s

Cabrio’s zijn personenauto’s met een opbouwbare of inklapbare stoffen kap. Deze wordt ook wel soft top genoemd. De cabrio is de open versie van de ‘normale’ vierpersoons auto die ook met dicht dak wordt verkocht maar is aangepast om ook met open dak te kunnen rijden. Voor veel automobilisten de absolute droom om te kunnen auto rijden terwijl je heerlijk de wind door je haren voelt.

 

Sedan, liftback of hatchback

De sedan is een populaire carrosserievorm voor een auto met vier portieren, en een kofferdeksel waarbij de bagageruimte meestal niet via het bestuurdersgedeelte bereikbaar is. De bagageruimte is één afzonderlijk afgesloten ruimte. Veel merken bieden inmiddels ook een in delen neer te klappen achterbank. Bij een hatchback is de kofferruimte niet apart afgesloten. De achterklep bij de bagageruimte wordt bij hatchback auto’s vaak beschouwd als extra portier. Daarom hebben hatchback’s altijd 3 of 5 portieren. Liftback’s zijn in feite hetzelfde als hatchback’s  Het enige grote verschil is dat een liftback vaak een langere overhang heeft aan de achterkant en een lange aflopende daklijn. Dit model geeft auto’s gelijk een sportievere look.

 

MPV en SUV

MPV (multi purpose vehicle) auto’s staan ook wel bekend als ruimtewagen. De MPV is een hoge auto waarvan ook de binnenruimte heel hoog is. De MPV biedt plaats aan meerdere personen (maximaal 7) en biedt een goed uitzicht op de weg. De MPV heeft een bodemplaat die gelijk is aan die van een personenauto en het is daarom niet aan te raden om met een MPV de weg te verlaten en off road te gaan rijden. De SUV is wel geschikt voor het off road werk. De SUV is een krachtige auto met vierwielaandrijving die ruw terrein niet uit de weg hoeft te gaan. Bekijk het volledige overzicht elektrische lease auto’s.