Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn bobbers?

Je kunt online bobbers bekijken waar je zelf nog alles aan kunt samenstellen. Ook vind je hier de onderdelen die nodig zijn voor de zelfbouw van een motor. Steeds meer mensen kiezen hiervoor omdat er dan geen voorspatbord op zit vaak. Dit zorgt ervoor dat motor lichter weegt en je gemakkelijker een hoge snelheid kunt behalen. Daarnaast is het ook een leuke hobby om in de weekenden en op vrije dagen te doen. De wielbasis is vaak ook een stukje kleiner. Dit wordt al door veel mannen, maar ook steeds meer vrouwen gedaan sinds de 2de wereldoorlog. Er was toen immers of niet genoeg geld of geen baan om dit te kunnen bekostigen. Dit zorgde ervoor dat steeds meer mensen hun eigen motor gingen ontwerpen. Vandaag de dag draait het vaak niet meer om geld, maar om bezigheid en iets unieks neerzetten. Dit zorgt ervoor dat er op motordagen de hele tijd over jouw unieke creatie wordt gepraat.

Welke voordelen kun je hieraan overhouden?

Het grootste voordeel van een bobber is dat je alles naar wens zelf samen kunt stellen. Of je nu een lichte of een zware motor wil hebben bepaal jezelf. Daarnaast kun je ook zelf het motorblok uitkiezen waardoor je vaak over de nieuwste technieken beschikt. Ook is het een hobby die veel mensen in hun vrije tijd doen. Op deze manier blijft de hobby betaalbaar en kun je leren hoe je zelf een motor kan maken. Het is een kwestie van vallen en opstaan net zolang totdat het lukt. Gelukkig zie je op het internet steeds meer video’s verschijnen van mensen die je dit stap voor stap uitleggen. Hierdoor is de populariteit van de bobber de afgelopen jaren flink gestegen.

Alle onderdelen voor de Kawasaki vulcan

Op de kawasaki vulcan webshop vind je alles wat je nodig hebt voor het meest populair model van dit merk. Deze motor wordt al sinds 1984 in uitvoeringen gemaakt variërend tussen de 699 cc en 1500 cc. Dit is dan ook een ruim aanbod waarbij voor ieder wat wils zit. De meeste mannen houden van een zware motor, waarbij de vrouwen vaak kiezen voor een lichter model. Veel mensen willen een eigen uitlaat en om deze reden is daar dan ook een uitgebreid aanbod in. Natuurlijk kun je ook voor dempers in een bestaand uitlaatsysteem kiezen. Daarnaast zijn er ook veel soorten zadeltassen waarmee je alles mee kunt nemen op de motor.

Waarom is het onderhoud van een motor belangrijk?

Een goed onderhouden motor gaat vele jaren langer mee. Door onderhoud te laten versloffen gaan delen van de motor roesten en kunnen ze mogelijk ook zorgen voor beschadigingen bij andere onderdelen. Het is dus verstandig om tijdig de motor te reinigen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Een taak die vaker moet gebeuren is het verwisselen van de remmen en olie. Je kunt dit prima zelf vanuit huis doen als je een beetje handig bent. Mocht je dit niet zijn dan kan een werkplaats hierbij helpen.