Auto blog
Image default
Dienstverlening

Dingen die je als taxipassagier beter niet kunt doen

Het is altijd een goed idee om de beoordelingen van klanten te lezen voordat je een taxiservice gebruikt. Als reizigers hebben we een lange checklist opgesteld om het serviceniveau van een taxi te evalueren. Maar heb je de situatie wel eens vanuit het andere perspectief bekeken? Passagiers geven een respectloze chauffeur meestal een lage beoordeling, maar wat als de passagier ook onbeleefd is? In dit artikel bekijken we enkele gedragingen die jou tot een waardeloze taxipassagier kunnen maken. Laten we ze bespreken, maar vooral niet in de praktijk brengen.

De bestuurder vragen om de wet te overtreden

Soms gebeurt het dat je taxi sneller moet rijden omdat je te laat op je werk komt. Wat de omstandigheden ook zijn, je mag je taxichauffeur nooit dwingen om gas te geven in strijd met de wet. In plaats van hun chauffeurs aan te sporen de wet niet te gehoorzamen, worden gasten aangespoord vroeg te vertrekken voor hun reis. Tijd besparen is niet belangrijker dan het gehoorzamen aan de verkeersregels, of dat nu betekent door rood licht rijden of sneller rijden dan de aangegeven snelheidslimiet op een snelweg. Je kunt hen hoogstens vragen een kortere weg te nemen.

Afdingen met de taxichauffeur

Het verwachte reistarief wordt aan jou weergegeven wanneer je een reservering maakt via een app voor het boeken van een taxi. Je stemt ermee in dat bedrag te betalen door de reservering te bevestigen. Nadat je dat hebt gedaan, moeten klanten niet met de chauffeur onderhandelen over de prijs van hun taxi. Houd er rekening mee dat ze slechts hun taken uitvoeren en het verdienen om adequaat te worden gecompenseerd. Als een chauffeur je helpt met je bagage, dien je hem of haar bovendien een fooi te geven als blijk van waardering. Houd wat contant geld bij de hand om jouw chauffeur als blijk van waardering een fooi te geven, zelfs als je besluit om online via de app te betalen.

Onbeleefd zijn

Geef respect om respect te krijgen, zoals het gezegde luidt. Zorg ervoor dat je je op dezelfde manier gedraagt ​​als de taxichauffeur als je correct en beleefd behandeld wilt worden. Chauffeurs mogen door passagiers niet als bedienden worden behandeld. Vraag de chauffeur om hulp als je te veel tassen bij je heb, in plaats van hem directe bevelen te geven. Behandel taxichauffeurs niet zonder reden ongevoelig of grof. Wees kalm en beheerst, en de chauffeur zal zijn voorbeeld volgen.