Auto blog
Image default
Financieel

Jonge bestuurder? Dit zijn tips voor een goedkope autoverzekering

Het is gelukt! Je hebt als jongere je rijbewijs gehaald en gaat nu een autoverzekering afsluiten. De verschillen in premies tussen verzekeraars zijn groot. Als jongere tussen de 18 en 25 jaar betaal je vaak meer voor een autoverzekering dan een oudere, meer ervaren bestuurder. Zeker als het om een sportievere, snellere auto gaat. Waar kan je op letten als je als jonge bestuurder een goedkope autoverzekering wil afsluiten?

Meest voordelige autoverzekering voor jongeren vinden

Bij autoverzekeringen geldt dat je schadevrije jaren kan opbouwen en hiermee korting kan krijgen op je premie. Als jongere heb je uiteraard nog geen schadevrije jaren verzameld. Om de goedkoopste autoverzekering te vinden kan je het beste diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Hierbij kijk je naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden van de verzekering. Zo weet je hoeveel je uitgekeerd krijgt als je auto onherstelbaar beschadigd is en welke hulp je kan verwachten als je met pech langs de weg staat. Ook de dekking voor een vervangend vervoermiddel kan verschillen.

Polis op naam van je ouders mag meestal niet

Om hoge kosten te vermijden lijkt het voor jongeren vaak aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van de ouders te zetten. De meeste verzekeraars bieden deze mogelijkheid echter niet. Als ze het wel doen, gelden bepaalde voorwaarden, waaronder dat je opgeeft dat jij degene bent die het meest gebruik maakt van de auto. Geef bij het afsluiten van een verzekering altijd correcte informatie door. Anders loop je het risico dat de verzekeraar bij een schadegeval niet uitbetaalt. Ook kan het in de toekomst extra lastig en prijzig worden om je auto te verzekeren, als je niet eerlijk bent geweest.

Verschillende premies en dekkingen

Een autoverzekering met een lage premie hoeft voor jou niet per se de beste oplossing te zijn. Zo kan het zijn dat je bij een verzekering met een hogere prijs geen eigen risico kwijt bent in het geval van schade. Met een betere dekking voorkom je hoge kosten in de toekomst. Een van de vergelijkers die goed bekend staan en waar je kan zoeken naar de goedkoopste autoverzekering die bij jou past is Poliswijzer.nl. Deze site heeft betrouwbare informatie en laat bijvoorbeeld zien wat voor invloed een schadeclaim heeft op het premiebedrag. Door gebruik te maken van de filters geef je zelf aan wat je belangrijk vindt bij een autoverzekering. Ook voor advies per mail of telefoon kan je bij Poliswijzer.nl terecht.

https://www.poliswijzer.nl/