Auto blog
Image default
Vakantie

De mooiste wegen van Europa en de beste wegen om in Europa te rijden die je niet gaat vergeten

Europa is een leuke plek met veel plaatsen, monumenten en wegen. Als je op een roadtrip bent om Europa te verkennen, moet je zeker de plaatsen proberen die in deze gids worden genoemd. Een rit langs de weg kan het beste worden genoten als je je eigen auto hebt. Als je toerist bent en geen inwoner van Europa, dan is een huurauto een goede optie. Het enige wat je nodig hebt is een bezoekersrijbewijs. Dit zijn een aantal mooie bestemmingen die jouw roadtrip memorabel maken!

Atlantische weg van Noorwegen

Wil je meer weten over de beste rit ter wereld? Ja! De Atlantic Road wordt beschouwd als ’s werelds mooiste en de langste route. Het is een goed begaanbare weg zonder onregelmatigheden. Het gaafste deel van de weg is dat deze je naar de uiteinden van de oceaan brengt.

De Ring of Kerry in Ierland

De Ring of Kerry, een kronkelende weg op het Iveragh-schiereiland in Ierland. Je vindt er schilderachtige uitzichten als meren, watervallen, glooiende bergen, steencirkels, Keltische overblijfselen, groen, kortom alles waar je van kunt dromen. Als je een auto hebt gehuurd, stop dan onderweg in vissersdorpjes.

Noordkust van Schotland

Als je in Europa bent en niet naar Schotland gaat is dat echt een verlies. Dit komt doordat Schotland een aantal goddelijke wegen en plaatsen heeft die toeristen aantrekt. Je zult langs de weg een aantal prachtige bergen, heuvels en stranden zien. Deze weg is ook als een brug die boven het water wordt ondersteund.

Roadtrip door de Loire-vallei in Frankrijk

Frankrijk maakt Europa het meest schilderachtig en plezierig. Frankrijk en zijn wegen maken Europa tot het meest bezochte continent voor toeristen. De Loire-vallei in Frankrijk is een weg die begint vanuit Orleans en eindigt in Saumur. De weg heeft landschappen vol kastelen, forten en paleizen die ooit door Roemenen werden gebruikt. Als je helemaal van de rit wilt genieten en langs wilt komen om elk kasteel te verkennen, dan kun je het beste een auto huren. Het kost je nauwelijks 20-25 euro voor de hele dag.

De Romantische Straat in Duitsland

Duitsland en zijn deelstaten staan bekend om hun universiteiten en middelbare scholen. Wat mensen niet weten zijn de wegen en oude monumenten. Schapen, geiten en ander vee op de boerderij versterken de schoonheid van deze route. De weg, ook bekend als Romantische Straat in het Duits, begint in Wurzburg en eindigt in Füssen. U kunt beginnen waar u maar wilt, maar Wurzburg is het middelpunt.

Lagh Di Fusine in Italië

Het land van pizza, Italië, heeft ook enkele prachtige bestemmingen langs de weg. De Lagh Di Fusine loopt helemaal van Slovenië naar Italië. Terwijl je deze route rijdt kom je schilderachtige portretten van bergen en rivieren tegen. Als je helemaal van de rit wilt genieten en langs wilt komen om dan adembenemende plekjes vast te leggen, dan kun je het beste een auto huren. Het kost je nauwelijks 20-25 euro voor de hele dag.

De Napoleon-route in Frankrijk

Een van de mooiste wegen is de Napoleon-route in Frankrijk. Als je naast de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid wilt genieten, huur dan een auto en maak insta-perfecte foto’s van jou en je partner. Deze weg is vernoemd naar Napoleon (beroemde Franse keizer) toen hij deze weg nam bij zijn terugkeer uit Elba.

Ruta de Los Pueblos Blancos in Spanje

Spanje, Barcelona is niet alleen beroemd om voetbal, maar ook om zijn serene bezienswaardigheden. De weg loopt door de oude dorpjes. Het is een gezicht om te zien hoe mooi het dorp is gelegen omzoomd door alle historische huizen. Omdat de wegen nogal oud en historisch zijn, heb je er een goed onderlegde auto voor nodig. Je kunt er een huren bij een aantal gerenommeerde autoverhuurbedrijven die schitterende auto’s aanbieden voor een zorgeloze rit.

Laat jouw tour niet bederven door achter dure transportsystemen aan te rennen. Bussen en plaatselijk vervoer laten je niet reizen zoals jij dat wil. Neem contact op met autoverhuurbedrijven zodat jouw gezin en jij veel makkelijker kunnen reizen. In Europa kun je een auto huren bij bedrijven zoals Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Thrifty, National, Alamo, Enterprise, Dollar, Keddy By Europcar, InterRent, Payless, Green Motion, Firefly, Flizzr, Surprice, Goldcar, Rhodium en addCar enz.

https://www.autoprio.nl/