Auto blog
Image default
Vakantie

Kilometervrij een auto huren op Rhodos?

Kort gezegd; dit is zeker mogelijk en raden wij ook sterk aan om te nemen. Let wel op dat dit eerst is besproken met het autoverhuurbedrijf nog voordat je een auto hebt gehuurd op Rhodos. Sommige autoverhuurbedrijven vragen namelijk geld na een maximaal aantal kilometers die je mag rijden binnen het contract. Alhoewel het bedrag per kilometer vrij laag is, tikt het einde van je vakantie wel aan wanneer je honderden kilometers hebt gereden. Het is daarom verstandig om een auto te huren in rhodos met als voorwaarden dat je kilometervrij mag rijden. 

Let goed op de voorwaarden van je auto

Vraag daarom naar de voorwaarden bij het autoverhuurbedrijf nog voordat je een auto huurt. Gelukkig verhuren de meeste autoverhuurbedrijven wel de auto’s kilometervrij. Tevens is het handig om te weten dat de auto ook goed verzekerd moet zijn mocht er toch iets gebeuren onderweg. De auto’s zijn vaak goed onderhouden en je zult hoogstwaarschijnlijk geen complicaties mee maken tijdens je vakantie, maar het geeft je een veilig gevoel om volledig all risk verzekerd te zijn. 

Kilometervrij en all risk verzekerd

Een goede autoverhuurbedrijf biedt kilometervrij auto’s aan die All Risk verzekerd zijn. Ook zijn ze vaak flexibel met eventueel bijboeken van extra dagen. Een auto beschikbaar hebben op Rhodos is handig, omdat er veel bezienswaardigheden zijn en het geeft je de vrijheid om te bepalen waar en wanneer je ergens naar toe wilt. Ook ben je niet gebonden aan tijd, omdat je de laatste bus moet pakken.

Parkeren in Rhodos

Je kunt vrijwel overal makkelijk parkeren op Rhodos. Let wel goed op dat er op sommige plaatsen een ‘no parking’ bord staat. Veel Grieken parkeren hier ondanks het verboden is waardoor je denkt dat daar vrij geparkeerd mag worden. Dit is niet het geval. Als de handhaving dit ziet dan is het mogelijk dat je een bekeuring krijgt. Je hebt een auto gehuurd die kilometervrij is, dus blijf doorrijden totdat je een plek vindt waar je wel mag parkeren. Vaak is dit een straat verder. Het kost dus niet veel moeite om een parkeerplek te vinden.