Auto blog
Image default
Vervoer en transport

Wat moet je doen als je klachten hebt over je taxirit?

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent over de dienstverlening van een taxibedrijf of chauffeur. In dat geval is het belangrijk om actie te ondernemen en een klacht in te dienen. Maar wat moet je precies doen als je klachten hebt over je Taxi naar Schiphol? In dit artikel lees je er alles over.

Direct aankaarten bij de chauffeur

Als je tijdens de rit al merkt dat er iets niet klopt, is het belangrijk om dit direct aan te kaarten bij de chauffeur. Misschien is er sprake van een misverstand of kan de chauffeur de situatie nog oplossen. Geef duidelijk aan wat er mis is en vraag of de chauffeur hier iets aan kan doen.

Maak aantekeningen

Als je klachten hebt over de rit, is het verstandig om aantekeningen te maken. Noteer bijvoorbeeld de naam van het taxibedrijf, het kenteken van de taxi en het tijdstip van de rit. Ook is het handig om te noteren wat er precies mis is gegaan en wat je verwachtingen waren.

Dien een klacht in bij het taxibedrijf

Als de klacht niet is opgelost tijdens de rit, kun je een klacht indienen bij het taxibedrijf. Zoek op de website van het bedrijf naar de contactgegevens en neem telefonisch of schriftelijk contact op. Geef duidelijk aan wat er mis is gegaan en wat je verwacht van het bedrijf.

Klacht indienen bij een geschillencommissie

Als het taxibedrijf niet naar tevredenheid heeft gereageerd op de klacht, kun je een klacht indienen bij een geschillencommissie. Bijvoorbeeld bij de Geschillencommissie Taxivervoer. Zij zullen de klacht behandelen en proberen een oplossing te vinden.

Meld misstanden bij de ILT

Als je te maken hebt gehad met ernstige misstanden tijdens de taxirit, zoals onveiligheid of oplichting, kun je dit melden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij zullen onderzoek doen en eventueel handhavingsmaatregelen nemen. Belangrijk om te weten: ieder taxibedrijf is verplicht om een klachtenprocedure te hebben en aan te sluiten bij een geschillencommissie. Als je klachten hebt, is het dus altijd mogelijk om dit aan te kaarten en te zoeken naar een oplossing.