Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wat moet je weten als je een tweedehands auto gaat kopen?

Ben je van plan om een tweedehands auto te kopen? Dan is het een goed idee om je beter in de wereld van de occasion te verdiepen. Uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de Nederlanders tegenwoordig liever voor een tweedehands auto kiest. Daarbij komt kijken dat één op de drie eigenaren van een occasion weleens een slechte koop hebben meegemaakt. Achteraf bleek de gekochte auto meer te mankeren dan werd gezegd of gedacht. Dat is erg vervelend, omdat je dan uiteindelijk meer kosten aan de auto hebt. In deze blog lees je wat er interessant is aan het kopen van een occasion en lees je meer over wat de voordelen zijn van een tweedehands leaseauto.

Waarom is het zo interessant om een tweedehands auto te kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een tweedehands auto kopen. Dit komt doordat er meerdere interessante voordelen aan verbonden zitten. Ten eerste kost een occasion je minder geld. Het ligt aan het bouwjaar en de kilometerstand van de auto wat je ervoor betaald. Zoek je een oudere auto die nieuw niet meer gemaakt wordt? Dan kun je hem na goed zoeken vast ook tweedehands terugvinden. Daarnaast kun je een occasion direct op de dag van de proefrit mee naar huis nemen als je er tevreden over bent. Je hoeft geen maanden te wachten tot de auto geleverd wordt en wanneer je een auto in goede staat koopt, kun je er nog jaren mee vooruit.

Hoe werkt het als je een tweedehands auto wil leasen?

Wist je dat je een occasion ook kunt leasen? Je kunt ervoor kiezen om een tweedehands auto te leasen, zodat je maandelijks geld bespaart. Kies voor private of zakelijk leasen en kom erachter welke voordelen er aan tweedehands leasen zitten. Maar hoe kan het dat er leasecontracten voor een occasion bestaan? Het gaat in dit geval vaak om leaseauto’s die eerder dan de looptijd van hun contract weer zijn ingeleverd. De kans is dus groot dat je een tweedehands leaseauto treft die helemaal nog niet zo oud is en dat is een unieke kans. Wanneer je niet lang aan een leasecontract vast wil zitten, is deze mogelijkheid ideaal voor je. Doordat de auto’s al de nodige kilometers hebben gereden, is een leasecontract voor een occasion vaak maar één of twee jaar.

Je kunt online of bij vakgarages nagaan of er interessante tweedehands lease modellen beschikbaar zijn. Een ander voordeel van tweedehands leasen is dat je de auto direct kunt meenemen, vaak zit er geen levertijd aan gekoppeld.