Auto blog
Image default
Banen en opleidingen

Wat is een mobiele tester?

Er moet onderscheid worden gemaakt tussen het testen van mobiele versies van sites / portals en het testen van mobiele applicaties. In dit geval hebben we het over de laatste optie. Testen is een zeer belangrijke fase in de ontwikkeling van mobiele applicaties; de kosten van een fout bij de release zijn extreem hoog.

Het is belangrijk om op te letten welke ervaring met het besturingssysteem vereist is. In de meeste gevallen is dit zowel Android als IOS. Een mobiele tester, net als degene die met web- / desktopversies werkt, raakt na verloop van tijd geïnteresseerd in automatisering. Dit vereist vaardigheden met tools zoals Appium / Espresso / XCUITest / Calabash.

Testers van mobiele game-ontwikkelaars houden zich afzijdig. Het is een aparte wereld, maar als een game dev-tester met iets nieuws wil werken, kan de overgang vrij eenvoudig zijn. Zijn specifieke ervaring kan nuttig zijn voor bedrijven waarvan de producten vergelijkbare game-achtige mechanica hebben.

Een van de belangrijkste vaardigheden van een QA-specialist zijn communicatieve vaardigheden. De specialist moet bereid zijn om complexe onderwerpen te bespreken, zijn standpunt uit te leggen en te verdedigen, en te debatteren. De tweede belangrijke eigenschap is analytisch vermogen. Complexe en niet-standaard situaties komen vrij vaak voor en u moet deze taken kunnen opsplitsen in eenvoudigere en kleinere.

Er zijn een paar basiszaken om uit te zoeken in een interview met een mobiele tester:

  • Wat en hoe heeft de specialist getest? Welke toepassingen waren dit, welk besturingssysteem?
  • Wat is de ervaring met handmatig en geautomatiseerd testen?
  • Welke bugvolgsystemen heeft u gebruikt, welke software gebruikt het in uw werk?
  • Hoe zou je je verder willen ontwikkelen?

Het is ook handig om te weten:

  • Is er een testafdeling op de huidige locatie? Wie zit er nog meer in het team en hoe is het testproces georganiseerd?
  • Wat zijn de belangrijkste selectiecriteria, misschien ben je geïnteresseerd in een bepaald gebied van de activiteit van het bedrijf (wil je bijvoorbeeld in game-ontwikkeling zijn)?
  • Waarom besloot de specialist om tester te worden? Wat is volgens hem het belangrijkste in het beroep van tester?
  • Nou, vergeet niet de universele en standaard voor alle vragen over financiële verwachtingen, onderwijs (technische opleiding is niet altijd nodig, maar dit is een groot pluspunt voor een tester). U kunt vragen hoe een specialist nieuwe informatie krijgt en zich ontwikkelt: heeft hij voldoende internetbronnen of gaat hij bijvoorbeeld naar conferenties?

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/