Auto blog
Image default
Electronica en Computers

De nieuwste updates in Microsoft Teams

De week ervoor vond Microsoft Ignite plaats. Tijdens het (digitale) jaarlijkse evenement van Microsoft worden nieuwe updates en aankondigingen over de diensten van Microsoft aangekondigd. Microsoft diensten worden aangekondigd. Vanwege het grote aantal nieuwe features dat wordt geïntroduceerd, probeer ik er een paar uit te lichten binnen onze posts. Deze blog gaat over Teams.

De updates voor Teams nemen toe

Een eenvoudige, maar nuttige update is de mogelijkheid om je videofeed te verbergen tijdens de Teams-vergadering. Anderen in de vergadering kunnen je natuurlijk nog steeds zien. Het is mogelijk om rollen toe te wijzen aan verschillende deelnemers in een vergadering. Denk aan medeorganisator of presentator. Als u geen specifieke rol toekent is het een vanzelfsprekende actieve deelnemer aan de vergadering. Het is ook mogelijk om de volgorde bij te houden waarin deelnemers aan een bijeenkomst hun hand kunnen opsteken, zodat je eenvoudig kunt bepalen wie je als eerste het podium wilt gunnen. In de Teams Mobile app komen enkele wijzigingen om een verbeterde Teams ervaring te geven op zowel een Smartphone als een Tablet. De Teams-client is bijgewerkt met de nieuwste gebruikersinterface en -ervaring. Deelnemers hebben toegang om vergaderingen te plannen, orders te plaatsen voor opgestoken handen of naar het overloopmenu te gaan op mobiele telefoons. 

Informatie-update voor Microsoft Teams Connect

Aan het begin van het jaar berichtte ik over mijn gedachten over de Teams Connect functie. Met Teams Connect kunnen gebruikers veilig samenwerken met iedereen binnen Teams. Het is eenvoudig om kanalen te delen met andere gebruikers en externe gebruikers (d.w.z. zonder dat ze lid worden van Teams), maar ook om samen te werken in documenten en applicaties en om eenvoudig vergaderingen te organiseren.

Het is niet nodig om te wisselen tussen Teams, gewoon je eigen Teams, met Teams van eventuele externe organisaties Dit zit gewoon in office ingebouwd.

Teams Connect zal in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar zijn als “Public Preview”. In de maanden daarna wordt de functie beschikbaar gesteld om te downloaden.

Live Event updates

Er zijn ook enkele interessante ontwikkelingen rond Teams Live Events bekend gemaakt. Het organiseren van Live Events kan eenvoudiger worden door gebruik te maken van de Virutal Green Room.

Virtual Green Room Virtual Green Room is een virtuele ruimte binnen een Live Event waarin organisatoren en presentatoren onafhankelijk van het live Event het volgende kunnen beheren of voorbereiden:

– Overleg (Chat of videogesprekken).

– U kunt de Chat vanuit het evenement live volgen

– Q&A controleren

– Deelnemersinstellingen beheren

– Presentaties maken voordat het Live Event begint

De functies zullen begin 2022 toegankelijk zijn in Preview.

Al met al was het weer een geweldige reeks aankondigingen over Microosft Teams. Laat even weten of jullie het ook leuk vinden als we de updates van Visio 2021 bespreken in onze blogs 🙂 

https://www.besteloffice.nl/product/microsoft-office-professional-plus-2019-windows-online-activatie/