Auto blog
Image default
Electronica en Computers

Zo koop je de beste VR headset

Zo koop je de beste VR headset

De VR headset pc is een item wat de laatste jaren steeds populairder aan het worden is. Dit komt omdat de techniek nu zo snel ontwikkeld dat het ook echt een andere wereld wordt waarin jij je bevindt. Je kunt tegenwoordig al naar grote steden reizen met een VR headset. Bovendien kun je vaak ook deelnemen aan games of open werelden waar je met andere kunt praten. De modellen met een kabel zijn vaak het goedkoopste. Echter merk je al snel dat dit niet prettig is. Je zit in een andere wereld en je staat er vaak niet bij stil dat je een kabel los trekt. Een draadloos model is vaak maar een paar tientjes duurder, maar zeker zijn investering waard. 

Met de 3DOF headset kun je in de game of omgeving waar je bent ook dingen aanraken met je handen of aan de hand van je blik. De 6DOF techniek gaat net wat verder en daarbij kan ook de hele ruimte worden gescand. Dit is handig om je te waarschuwen dat je te dichtbij een voorwerp staat. Maar ook kun je in de virtuele wereld je kamer net even wat anders inrichten. Deze laatste variant is wel een flink stuk duurder, maar de mogelijkheden zijn dan ook ongekend.

Wat kun je met een VR headset?

Bij 5top vatten wij kort samen wat je allemaal met deze VR headset kunt doen. Om je toch alvast een idee te geven noemen wij hier alvast wat mogelijkheden. Het is mogelijk om naar steden, landen en parken te gaan die opgenomen zijn in 360 beeldfragmenten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naar de eiffeltoren te gaan zonder de auto daarvoor te hoeven starten. Daarnaast komen er steeds meer virtuele werelden waar je andere mensen in kunt ontmoeten. Ook zijn steeds meer films en series te bekijken in de 360 graden video’s waarbij je dingen ziet die op een computer niet te zien zijn. Je kunt letterlijk door de hele ruimte heen kijken.