Auto blog
Image default
Tweewielers

4 typen RC auto’s die je moet kennen als beginner

RC auto’s worden onder jongeren steeds populairder. Dit komt mede omdat ze steeds betaalbaarder worden dus voor veel mensen toegankelijk zijn. Als je een RC auto wilt kopen zal je je vast afvragen waar je moet beginnen. Om deze reden zullen we je vertellen welke typen rc auto’s je moet kennen als beginner.

De standaard auto

De standaard rc auto’s zijn meestal hybride. Deze hebben een vering en banden die zowel on- als offroad hun werk goed kunnen doen. Als je toch meer richting een van de soorten wegdek gaat kun je auto altijd zo customizen dat hij beter op dit wegdek presteert. 

De truck

Naast de standaard auto’s bestaan er nog de rc trucks. Deze soort is vooral gemaakt voor offroad. Ze kunnen daardoor grote sprongen maken. Op het geasfalteerde wegdek doen ze het echter een stuk minder goed.

De buggie

Daarnaast zijn er nog de buggies. Dit is eigenlijk een mix tussen de twee bovenstaande. Ze kunnen veel beter tegen een stootje en zijn vaak zo gemaakt dat ze om kunnen rollen, zodat je altijd weer verder kunt rijden.

De rotsklimmer 

Tot slot zijn er nog de rotsklimmers. Deze auto’s zijn gemaakt om steile hellingen op te gaan. Ze kunnen daardoor bijna elke soort terrein aan. Ze zijn sterk en hebben een goede vering, hierdoor verdienen ze echt hun eigen categorie. 

Hopelijk kun je nu je weet welke categorieën er zijn makkelijker een keuze maken. Veel rijplezier! Neem in je zoektocht eens een kijkje naar de Traxxas auto’s. Deze zijn van erg goede kwaliteit en er zijn veel verschillende typen te krijgen van het merk.