Auto blog
Image default
Tweewielers

Cruise of e-Cruise: Welke BTC scooter kopen?

Het merk BTC heeft een flink aantal scooters op de markt, voor iedereen is er wel een passend model te vinden. Als je van retro design houdt dan is de Cruise echt een model om serieus naar te kijken. Onlangs is er ook een e-Cruise bijgekomen die volledig elektrisch wordt aangedreven. Welke scooter kopen? We zetten de voordelen en nadelen van elektrisch rijden onder elkaar zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 

Dit is de Cruise

De typische BTC scooter is een snorfiets of bromfiets met een aantrekkelijk design en toch een vriendelijk prijsje. Ze kijken goed naar de luxe merken zoals Vespa en baseren daar hun eigen modellen op. De Cruise is een goed voorbeeld van betaalbare luxe, en combineert de retro scooter styling met enkele futuristische details voor een origineel geheel. Deze 4-takt scooter heeft het eigenlijk allemaal, en levert naast een strak design ook een ruim assortiment aan standaard features zoals een LCD scherm en een tripmeter. Het moderne ECU motorblok is het noemen zeker waard, deze opvolger van CDI is heel onderhoudsvriendelijk en enorm zuinig. Deze BTC scooter is leverbaar in snorfiets (25 km/u) en bromfiets (45 km/u) uitvoering.

 

Dit is de e-Cruise

Het design van deze uitvoering lijkt sterk op de normale Cruise, de kleurstelling is iets anders. Het grootste verschil schuilt onder de gladde overkapping; de elektromotor! Dit is een volledig elektrisch aangedreven BTC scooter die nagenoeg geen geluid maakt en thuis kan worden opgeladen via het stopcontact. In plaats van een 4-takt motor zit er ditmaal een 300 Watt Bosch motor in het achterwiel. Dit levert een hogere efficiëntie op dan andere soorten aandrijving. Verder heeft de e-Cruise een remschijf en een luxe display wat deze uitvoering een stukje luxer maakt dan de BTC scooter op benzine.

 

Het grote verschil tussen de Cruise en e-Cruise is natuurlijk de aandrijving. Moet je kiezen voor een moderne brommer op brandstof of voor elektrisch rijden? Voor e-scooters zijn zowel voordelen als nadelen te noemen, laten we deze even op een rijtje zetten.

 

Voordelen van elektrisch rijden

 

  • Een e-scooter is fluisterstil, je zult er de omgeving niet mee storen. Ook niet in de vroege ochtend of laat in de nacht.
  • Je kunt de scooter thuis opladen via het stopcontact. Er zal normaal gesproken geen aparte stroomgroep voor nodig zijn, gewoon inpluggen en klaar.
  • Rijden op elektriciteit is duurzaam voor mens en milieu. Met name in gebieden waar ze aan het stikstof maximum zitten kan dit ook van invloed zijn op de toegestane wegen.
  • Minder onderdelen betekent ook minder onderhoud. Wanneer je zelf niet zo’n fanatieke klusser bent zul je dit voordeel zeker waarderen.
  • De e-Cruise is standaard luxer uitgevoerd dan het benzine model.

 

Nadelen van elektrisch rijden

 

  • De aanschafprijs springt direct in het oog. Je zult pakweg duizend euro extra moeten betalen voor de e-scooter.
  • Minder onderhoud betekent ook minder sleutelen, dit vindt niet iedereen even prettig.
  • Je kunt met een elektromotor niet dezelfde afstanden afleggen als op een volle tank mogelijk is. Voor lange ritten kan dit een beperking zijn, voor dagelijks stadsverkeer zul je hier weinig hinder van ondervinden.

 

Welke BTC scooter kopen?

Als je een scooter wilt kopen zit je met zowel de Cruise als e-Cruise goed. Je betaalt meer in aanschaf voor elektrisch rijden, daar staat tegenover dat tanken duurder is dan laden. Op termijn kun je dus veel besparen. Minder geluid en minder impact op het milieu zijn ook zeker voordelen, zeker met veranderende wetgeving waarbij vervuilende scooters steeds meer uit het stadsbeeld verdwijnen. Voor beide modellen zijn voldoende voordelen te benoemen dat er geen ‘beste scooter’ aan te wijzen valt, het zal een persoonlijke keuze zijn. In beide gevallen zijn het BTC scooters die zeker met andere merken kunnen concurreren op het gebied van prijs en kwaliteit.

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-kopen/